Antena 3 CNN Actualitate Ceasul misterios pe care îl purta Regele Mihai. În jurul obiectului s-a născut o legendă. Cât ar costa și ce îl face special

Ceasul misterios pe care îl purta Regele Mihai. În jurul obiectului s-a născut o legendă. Cât ar costa și ce îl face special

 Ceasul misterios pe care îl purta Regele Mihai. În jurul obiectului s-a născut o legendă. Cât ar costa și ce îl face special
Sursa foto: foto: https://www.hodinkee.com
12 Dec 2017   •   13:29

Regele Mihai a murit în urmă cu o săptămână, iar dincolo de rolul său istoric uriaș, fostul suveran lasă în urmă o serie de povești de viață incredibile.

Publicația Bloomberg scrie despre unul din ceasurile pe care fostul suveran le avea, un obiect extrem de rar, de a cărui existență colecționarii s-au îndoit multă vreme.

Este vorba de legendarul ceas Patek Philippe ref. 1518. Modelul a apărut în 1941 și a fost produs doar vreme de 13 ani, într-un număr total de doar 281 de exemplare. Cele mai multe au fost fabricate din aur galben sau roz, cu doar patru exemplare cunoscute ca fiind confecționate din oțel, printre care și cel al Regelui.

Pentru multă vreme, singura dovadă a existenței acestui ceas al Regelui a fost o fotografie din tinerețe cu Regele îmbrăcat în uniformă militară. Pentru că imaginea este alb-negru este imposibil de spus din ce metale este confecționat ceasul. Așa au apărut speculațiile că Regele ar fi posesorul unuia dintre ceasurile ediție-limitată. Colecționarii au înnebunit și mai tare. Potrivit unui colecționar celebru, în 1942 Patek Philippe ar fi făcut trei exemplare, unul livrat Regelui.

O fotografie publicată în acest an cu Regele Mihai îl arată cu acest ceas la mână. Iar imaginea este color, iar ceasul pare să fie făcut din aur galben și roz. Nu pare a fi unul din seria specială, dar chiar și așa este vorba de un ceas special, susține Bloomberg, pentru că este aproape neauzit să mai existe un proprietar inițial al acestui model.

Iar publicația online scrie că un asemenea ceas ar putea fi vândut cu o sumă uriașă. În noiembrie 2016, un model 1518 din aur galben a fost vândut cu 600.000 de franci elvețieni, iar un model din aur roz 1518, cu circa 1.5 milioane de franci elvețieni.

×
Subiecte în articol: ceas
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close