Antena 3 CNN Actualitate Cei doi militari români răniți în Afganistan, decorați de Klaus Iohannis

Cei doi militari români răniți în Afganistan, decorați de Klaus Iohannis

Cei doi militari români răniți în Afganistan, decorați de Klaus Iohannis
Sursa foto: foto- Antena 3
08 Mar 2018   •   14:27

Cei doi militari români care au fost răniţi, în luna septembrie a anului trecut, în timpul unei misiuni în Afganistan, au fost decoraţi de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 "Brave Hearts", care s-a desfăşurat, joi, la Focşani.

Caporalilor Ionel Toma şi Ionel Buzea li s-a conferit medalia naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, "în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi a spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, în timpul căruia au fost răniţi".

Şeful statului a mai conferit Ordinul "Virtutea militară" în grad de cavaler, pentru militari, sublocotenentului Claudiu Mehno.

De asemenea, medalia "Bărbăţie şi credinţă", clasa I, cu însemn de război, pentru militari, a fost înmânată plutonierului major Costel Alexe şi sergentului major Daniel Păltinuş.

La rândul său, caporalul clasa a III-a Cătălin Iulian Vlăsceanu a primit din partea preşedintelui medalia "Bărbăţie şi credinţă", clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: militari raniti Afganistan Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close