Antena 3 CNN Actualitate Christian Ciocan, despre evenimentele din 10 august: Jandarmeria nu trebuie nici apărată, nu trebuie nici înjurată

Christian Ciocan, despre evenimentele din 10 august: Jandarmeria nu trebuie nici apărată, nu trebuie nici înjurată

Christian Ciocan, despre evenimentele din 10 august: Jandarmeria nu trebuie nici apărată, nu trebuie nici înjurată
02 Sep 2018   •   13:34

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România 'Al.I.Cuza" aşteaptă ca Parchetul Militar să efectueze cercetări şi să informeze în timp real opinia publică despre evenimentul din 10 august, acesta fiind singura instituţie competentă să se pronunţe a asupra evenimentului, a declarat, duminică, Christian Ciocan, director de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România "Al.I.Cuza". 

"În ceea ce priveşte evenimentul din data de 10 august, Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România 'Al.I.Cuza" apreciază poziţia ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, şi a structurilor din subordine care au informat cu celeritate instituţiile competente pentru a aflarea adevărului. Sigur, toate aceste observaţii ale noastre se bazează pe declaraţiile publice ale doamnei ministru. Am constatat acest lucru şi apreciem. În acelaşi timp, Federaţia aşteaptă cu interes ca instituţiile abilitate, respectiv Parchetul Militar, să efectueze cercetări şi să informeze în timp real opinia publică. Totodată, exprimăm punctul de vedere al Federaţiei sindicale prin aceea că la toate întâlnirile cu doamna ministru Carmen Dan şi cu structurile subordonate am constatat o receptivitate manifestă faţă de problemele poliţiştilor şi în acelaşi timp dorinţa ca împreună cu Federaţia sindicală de a rezolva aceste probleme", a spus Christian Ciocan, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Acesta a afirmat că în ultima perioadă de timp au apărut multe declaraţii în spaţiul public, dar că singura instanţă şi autoritate competentă a statului român să se pronunţe este Parchetul Militar şi că orice altă declaraţie în spaţiul public nu numai că nu îşi are rostul, dar poate face mult rău. 

"Am văzut imaginile în spaţiul public. Nu fac precizări vizavi de modul de intervenţie, însă Jandarmeria Română este o instituţie a statului român, modern, care are o lege de funcţionare. Jandarmeria nu trebuie nici apărată, sigur este foarte bine când oamenii îşi exprimă mulţumirea faţă de ce fac jandarmii, nu trebuie nici înjurată, mă rog, este punctul de vedere al persoanelor respective. Vă spuneam că aceste lucruri nu sunt necesare ca Jandarmeria să funcţioneze. Ca să nu fiu înţeles greşit. Jandarmeria are o lege şi în baza acestei legi ea intervine. Dacă Jandarmeria depăşeşte limitele legii sigur că există instituţii abilitate ale statului român ca să cerceteze. În spaţiul public au apărut foarte multe situaţii în care domnul colonel Paraschiv era anatemizat în toate modurile posibile, era pus călare, într-o asociere de imaginii, pe un cal. Era făcut într-un mod injurios, aşa cum nu se permite să insulţi, era insultat într-un mod în care nu cred că o poate face un om civilizat. Sigur că putem să ne amuzăm de anumite situaţii, dar domnul colonel Paraschiv (Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române n.r) face parte din Jandarmeria Română. Nu poţi să extragi un lucrător sau un altul şi să îl insulţi cum vrei pentru că se reflectă asupra întregii arme. Domnul colonel Paraschiv a fost acolo în baza unui ordin de misiune şi atribuţiile domniei sale sunt clar stabilite. Eu vă pot spune punctul de vedere personal vizavi de domnia sa, dar nu sunt aici în nume personal. Dacă vreţi punctul meu de vedere vi-l voi spune cu mare drag. Ar fi fost o onoare să servesc sub comanda domnului colonel Paraschiv, dar nu sunt la jandarmi, pentru România", a mai declarat Christian Ciocan. 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close