Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 11 ani de la orfelinat, lăsat în chinuri 14 ore cu o fractură, de asistenţii sociali

Un copil de 11 ani de la orfelinat, lăsat în chinuri 14 ore cu o fractură, de asistenţii sociali

Un copil de 11 ani de la Casa de Tip Familial Dale din Braşov, Săcele a fost nevoit să stea 14 ore în chinuri, cu o fractură deschisă, până când asistenţii sociali au sunat la Ambulanţă.

Un copil de 11 ani de la orfelinat, lăsat în chinuri 14 ore cu o fractură, de asistenţii sociali
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    22 Apr 2021   •   15:44

Cazul a avut loc săptămâna trecută, când minorul şi-a rupt mâna, iar doi angajaţi de la Protecţia Copilului, care erau de serviciu, nu s-au arătat impresionaţi, potrivit adevarul.ro.

Tocmai vineri dimineaţa, la mai bine de 14 ore de la producerea incidentului, angajaţii centrului au alertat 112. Ambulanţa SMURD a stabilit că este urgenţă de grad 0 şi a transportat minorul la Spitalul de copii Braşov. Acolo, antebraţul mâinii stângi i-a fost pus în ghips.

"Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! 

Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?", a declarat preşedintele ASUM Braşov, Ionel Spătaru. 

În cazul copilului cu fractură la mână, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus verificarea acestui caz, a anunţat DGASPC Braşov. 
 

×
Subiecte în articol: Brașov casa Dale orfelinat fractura
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close