Antena 3 CNN Actualitate Copilă de 14 ani, ”convinsă” de ”iubit” să se prostitueze | Ce tarife percepea fata în mai multe orașe din România

Copilă de 14 ani, ”convinsă” de ”iubit” să se prostitueze | Ce tarife percepea fata în mai multe orașe din România

O tânără în vârstă de 14 ani a fost ”convinsă” de trei persoane, doi bărbați și o femeie, să se prostitueze prin metoda ”touring”.

Copilă de 14 ani, ”convinsă” de ”iubit” să se prostitueze | Ce tarife percepea fata în mai multe orașe din România
Sursa foto: Peter Foley-Pool/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   11:41

Metoda ”touring" constă în schimbarea la o perioadă scurtă de timp a apartamentelor şi oraşelor în care persoanele practică prostituţia, cu scopul de a nu atrage atenţia polițiștilor.

Minora care se prostitua a declarat că a fost racolată prin metoda ”loverboy”. După un timp a fost convinsă de Ionel T., zis Tode, să practice prostituția. 

”Eu nu am mai practicat prostituţia niciodată şi deşi nu ştiam cum va fi, am acceptat să merg cu Tode să facem bani.

Tode mi-a povestit ce urma să fac, adică că o să am un anunţ pe un site, că o să sune clienţii, că eu o să trebuiască să vorbesc cu clienţii la telefon, dacă mă descurc şi dacă nu mă descurc, o să vorbească cu clienţii prietenul lui, la care urma să mergem. Totodată, mi-a spus că după ce vin clienţii, trebuie să fac sex cu aceştia”, a declarat tânăra.

”Mi-a spus să cer 150 lei/finalizare şi 250 lei sau 300 lei/o oră de sex, să fac sex protejat. Preţurile acestea erau trecute şi în anunţ”, a mai spus minora. Aceasta păstra jumătate din bani pentru ea, iar cealaltă jumătate o dădea celor doi bărbați.

La un moment dat, în decembrie 2019, victima a reușit să fugă, dar ulterior a fost convinsă să revină și să-și continue activitatea.

Minora a fost dusă pentru prostituție prin mai multe orașe din țară, cum ar fi Arad, Cluj-Napoca, Bucureşti, Bacău, Sibiu, Târgu Jiu, Petroșani, Reșița, Bistriţa, Focşani, Oradea, Craiova, Târgu Mureș, Alba Iulia. În ultimul oraș a fost identificată de polițiști, care au deschis un dosar penal pe numele proxeneților. 

Totul s-a întâmplat în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2020. Ionel T. a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Gîja R. a primit 3 ani și 11 luni după gratii, iar Ana O. a scăpat, la instanța de fond, cu pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Instanța i-a mai obligat pe cei trei, în solidar, să-i plătească victimei suma de 10.000 de lei daune morale.

×
Subiecte în articol: prostitutie tarif minora
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close