x close

Fii alături de noi!

Amintiri cumplite! Ana Blandiana: Tatăl meu a ars de viu ca o făclie în curtea casei

de 05 Mar 2016   •   17:30
Amintiri cumplite! Ana Blandiana: Tatăl meu a ars de viu ca o făclie în curtea casei 16

Este socotită una dintre cele mai mari poete din România, dar Ana Blandiana a avut parte de o adevărată tragedie, care a marcat-o pe viaţă. Şi-a văzut tatăl arzând de viu, în urma unui accident casnic.
„Tata a murit într-un accident. Ieşise din închisoare în cursul verii, în 18 august (1964). Era preot şi, ieşind din închisoare, nu a mai fost repartizat la o biserică, ceea ce-l consuma foarte tare şi stătea, fără rost, acasă. Mama a făcut curăţenie mare, iar, pe vremea aceea, se dădea parchetul cu petrosin (un fel de benzină) amestecat cu parafină. Tata a vrut să o ajute, şi a luat vasul cu amestecul respectiv şi l-a pus pe aragaz, fără să-şi dea seama că va lua foc. Iar apoi, fiind lipsit complet de spirit practic, a reacţionat mereu invers decât ar fi trebuit. A încercat să-l tragă de pe foc, în loc să-l lase să ardă şi să se consume. Focul a sărit pe el, iar el, în loc să încerce să-l înnăbuşe, a ieşit în curte. Şi a ars ca o făclie”, a mărturisit poeta, într-un interviu pentru revista Tango.
poza

Show

Artista Sofia Vicoveanca, în lacrimi după cutremurul din Italia. „Moartea, când vine, nu întreabă ce naţionalitate ai”

Sofia Vicoveanca a postat un mesaj cutremurător pe contul de socializare, după cutremurul din Italia. „Au plecat în Italia cu toată speranţa, cu gândul de a pune deoparte, de a-şi creşte...

28 Aug 2016  •  23:34

sati