Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sebastian Papaiani, la Sinteza zilei: Am început să fiu actor fără gânduri pretenţioase

Sebastian Papaiani, la Sinteza zilei: Am început să fiu actor fără gânduri pretenţioase

Sebastian Papaiani, la Sinteza zilei: Am început să fiu actor fără gânduri pretenţioase
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Sep 2016   •   10:39

Actorul Sebastian Papaiani a murit. Maestrul avea 80 de ani și, în ultimul timp, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

Mihai Gâdea l-a avut invitat în seria emisiunilor "clasicii filmului românesc" din 2013 pe regretatul actor Sebastian Papaiani, un geniu al cinematografiei româneşti.

Interpretul lui Păcală, al plutonierului Căpşună din seria "B.D.”, Alecu A. Alecu din "Astă seară dansăm în familie”, Ieremia din "Toate pânzele sus”, Grig Stevie din "Secretul lui Bachus”, mai exact Sebastian Papaiani a fost prezent la Sinteza Zilei si a vorbit despre viața sa. 


Sebastian Papaiani declara că a "început să fie actor fără gânduri pretenţioase".

"Mă aşteptam numai la aplauze, asta era bucuria mea. Am intrat într-un teatru la Sibiu, unde eram foarte iubit(...) Am stat 11 ani la Sibiu şi de acolo mi-am început cariera de actor de film", spunea actorul.
 


Potrivit actorului, familia nu l-a încurajat spre lumea filmului, însă ambiţia l-a adus pe scenă.

"Tata s-a gândit să fiu un contabil la un magazin alimentar şi am fost (...) Nu era un om categoric. Îşi încălca întotdeauna cuvântul, dar în bine", spunea Sebastian Papaiani.

 


Actorul de geniu al cinematografiei româneşti a vorbit cu drag despre părinţii săi.

"Tatăl meu m-a dus în braţe 2 kilometri pentru că am avut o criză de apendicită. Asta era o dovadă a iubirii pe care o avea pentru mine(...). Eu m-am născut frumos, într-o grădină, în iarbă, la Piteşti", spunea Papaiani.

 

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close