Antena 3 CNN Actualitate Cum ne afectează schimbările bruşte de temperatură. Avertismentul medicilor privind riscul de șoc termic

Cum ne afectează schimbările bruşte de temperatură. Avertismentul medicilor privind riscul de șoc termic

Cum ne afectează schimbările bruşte de temperatură, anunțate de meteorologi, şi care este recomandarea medicilor când vorbim de grade cu minus, a explicat, marți, la Antena 3, doamna Rodica Tănăsescu, medic primar în medicina de familie.

Cum ne afectează schimbările bruşte de temperatură. Avertismentul medicilor privind riscul de șoc termic
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Ian 2022   •   15:41

"Pacienții cu boli cronice, care sunt mai sensibili la frig, cei cu boli cardiovasculare, respiratorii obstructive, sau cu alte afecțiuni de tipul diabetului, trebuie să evite ieșirea afară, mai ales dimineață, când temperaturile sunt cele mai scăzute, și să iasă strict cât este necesar", a explicat medicul.

"Necesar înseamnă să prioritizam bine activitățile în așa fel încât acești oameni să evite ieșirea afară. La fel pentru sugari și copiii foarte mici. Ei trebuie scoși afară dar trebuie să alegem orele mai potrivite și trebuie îmbrăcați adecvat. Sau, poate câteva zile, cât sunt temperaturi atât de joase, să evităm ieșitul afară.

O alimentație potrivită, cu multe legume, citrice, alimente care au multe vitamine, sunt de folos în această perioada. Și îmbrăcămintea trebuie potrivită la asemenea temperaturi, mai ales pentru mâini și picioare", a mai precizat aceasta.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasã noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15.-10 grade, iar miercuri spre joi în cea mai mare parte a ţãrii, astfel cã valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificãri în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafalã, în general de 50.55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri şi pe parcursul zilei de miercuri dar în diminuare şi restrângere ca arie.

×
Subiecte în articol: temperatura schimbari
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close