Antena 3 CNN Actualitate Cum să trăieşti în România cu o pensie de 3 lei? Bătrâna la care poştaşul vine numai cu bani mărunţi

Cum să trăieşti în România cu o pensie de 3 lei? Bătrâna la care poştaşul vine numai cu bani mărunţi

Cum să trăieşti în România cu o pensie de 3 lei? Bătrâna la care poştaşul vine numai cu bani mărunţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2016   •   23:38

O femeie din Mehedinţi are un venit de urmaş de 3 lei. Femeia a cerut o recalculare la Casa de Pensii Mehedinţi, dar nu a primit nimic în plus. Elisaveta Stoican are 75 de ani şi locuieşte doar cu fiul său, şi el fără salariu.

La Malarişca, un sat mic din nordul Mehedinţiului, unde abia mai trăiesc câteva suflete, pentru că tinerii au luat drumul străinătăţii, poştaşul bate în fiecare lună şi la poarta Elisavetei Stoican.

Are grijă când ajunge la casa bătrânei să aibă întotdeauna mărunţi la el, fiindcă venitul ei este de doar 3 lei. Atât scrie pe cuponul Elisavetei Stoican în dreptul rubricii „Total drepturi” – 3 lei.

Tanti Elisaveta îl întâmpină însă pe poştaş cu zâmbetul pe buze, bucuroasă mai mult că îi bate cineva la poartă. Cât despre banii pe care îi primeşte ne spune în glumă că nici nu ştie cum să-i chetuiască: ori să cumpere trei pâini ori lumânări când se duce la slujba de duminică.
Continuarea pe adevarul.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close