Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș: Au fost presiuni să facem alegerile în toamnă. Avem nevoie de un reper fix în Constituție pentru a evita aceste artificii

Dacian Cioloș: Au fost presiuni să facem alegerile în toamnă. Avem nevoie de un reper fix în Constituție pentru a evita aceste artificii

Dacian Cioloș: Au fost presiuni să facem alegerile în toamnă. Avem nevoie de un reper fix în Constituție pentru a evita aceste artificii
31 Aug 2016   •   21:28

Premierul Dacian Cioloș a explicat, într-o ediție specială a TVR, că a luat decizia ca alegerile parlamentare să se desfășoare în data de 11 decembrie pentru că varianta propusă inițial de partide nu era legală.

”Decizia am luat-o conform Constituției. A fost o variantă de 27 noiembrie care nu era legală pentru că legea prevede ca alegerile trebuie organizate în așa fel încât începerea mandatului noului Parlament să nu aibă loc înainte de finalizarea actualului mandat parlamentar”, a spus Dacian Cioloș.

De asemenea, premierul a afirmat că nici data de 4 decembrie nu era potrivită, având în vedere că mulți români au liber de 1 decembrie și ”multă lume face acel faimos pod”, de patru sau cinci zile libere, când pleacă în concediu.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că, pe viitor, liderii politici ar trebui să aibă în vedere stabilirea unui reper fix, stabilit prin Constituție, pentru organizarea alegerilor.

”Ar trebui o dată fixă şi un reper fix în Constituţie pentru a evita aceste calcule şi aceste artificii. Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă; nu aşa se fac lucrurile”, a spus Dacian Cioloș.

Alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"În şedinţa de astăzi, Guvernul a stabilit prin hotărâre ca alegerile parlamentare pentru Senat şi Camera Deputaţilor să se desfăşoare duminică, 11 decembrie, urmând ca actul normativ să intre în vigoare la data de 12 septembrie", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close