Antena 3 CNN Actualitate Reacţia Danei Grecu după demisiile lui Ponta şi Piedone

Reacţia Danei Grecu după demisiile lui Ponta şi Piedone

Reacţia Danei Grecu după demisiile lui Ponta şi Piedone
de S.T.    |    04 Noi 2015   •   15:43

Dana Grecu a vorbit miercuri, la Antena 3, despre demisiile lui Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone.

"Eu cred că dacă Piedone îşi dădea demisia la timp, nu se ajungea în situaţia în care care s-a ajuns astăzi să pice şi Ponta şi toţi ceilalţi. Ideea este că eu mi-aş dori ca nicio clipă să nu uităm că niciunul dintre aceşti oameni probabil că n-ar fi făcut gestul acesta dacă azi-noapte în mijlocul Capitalei nu s-ar fi strâns 25.000 de oameni. Reacţiile lor vin după ce strada a fost plină, bulevarde principale au fost blocate de oameni care s-au strâns să strige faptul că această corupţie nenorocită ucide(...). În România, după foarte multă vreme, oamenii au empatizat cu o situaţie de-a dreptul tragică şi mă gândeam ce s-ar fi putut întâmpla mai mult decât s-a întâmplat să ne unească şi să ne strângă pe toţi să strigăm nişte lucruri în solidar cu oamenii care suferă în acest moment. Din punctul meu de vedere, ştirea nu este că a demisionat Guvernul Ponta şi că a demisionat primarul Piedone care voia să facă bust morţilor. Ştirea este că mii de oameni s-au strâns în stradă şi pentru asta politicul a fost obligat să reacţioneze într-un fel sau altul(...). Sunt convinsă că oamenii vor continua să protesteze, pentru că este mai mult decât o demisie, este mai mult decât o cerere disperată ca politicienii să realizeze că influenţa lor negativă înseamnă pierderi de vieţi omeneşti. Este o reacţie de revoltă care există în fiecare dintre noi că nu se mai poate aşa", a declarat Dana Grecu.

Victor Ponta şi-a anunţat demisia după ce 25.000 de oameni au protestat aseară în Capitală. Ponta consideră că supărarea cetăţenilor nu trebuie să degenereze în violenţă stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluţie.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a anunţat şi el că demisionează. În comunicatul oficial, Piedone anunţă că e "de profesie, om" şi îşi cere scuze pentru prima reacţie, din noaptea tragediei.

×
Subiecte în articol: Demisie Victor Ponta Dana Grecu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close