Antena 3 CNN Actualitate DNA cere judecătorilor să-i interzică Olguţei Vasilescu prezenţa la emisiuni radio şi de televiziune

DNA cere judecătorilor să-i interzică Olguţei Vasilescu prezenţa la emisiuni radio şi de televiziune

DNA cere judecătorilor să-i interzică Olguţei Vasilescu prezenţa la emisiuni radio şi de televiziune
Sursa foto: Foto: Olguta Vasilescu/Facebook
09 Aug 2016   •   18:09

Un procuror de la DNA le-a cerut, marţi, judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti să-i interzică primarului din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, participarea la emisiuni radio şi de televiziune, dar şi să se apropie de martorii şi denunţătorii din dosarul său, scrie Agerpres.

Tribunalul Bucureşti a judecat, marţi, o cerere a DNA de luarea a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu în dosarul în care aceasta este acuzată de corupţie.

Avocat: ”Denunţătorul s-a prezentat şi la tribunal, deşi nu era citat”

Procurorul a declarat în sala de judecată că Lia Olguţa Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio şi televiziune, precum şi pe Facebook date din dosarul său şi a căutat să-l discrediteze pe denunţătorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

"Solicităm instanţei să-i interzică inculpatei să mai publice date din dosar, pentru că martorii se simt timoraţi şi ameninţaţi. Vă rog să obligaţi inculpata să nu se mai prezinte la radio şi televiziuni şi să nu se mai apropie de martori şi denunţători", a mai spus procurorul.

Denunţătorul Olguței Vasilescu: ”Am fost ameninţat cu moartea”

De cealaltă parte, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că, dacă în cazul ei se va lua măsura controlului judiciar, atunci nu îşi va mai putea exercita funcţia de primar, deoarece nu va mai avea voie să se apropie de angajaţi din Primăria Craiova care au calitatea de martori.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat că, după ce a fost reţinută de procurori pe data de 30 martie, în spaţiul public au apărut, pe lângă comunicatele DNA, informaţii "pe surse" din dosarul său, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale ameninţătoare la adresa ei.

"Am primit rechizitoriul în data de 27 iulie, iar toată presa l-a primit în data de 19 iulie şi spaţiul public a fost invadat de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reacţie până la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petru Becheru s-a activat mediatic şi m-a numit beţivă infractoare mafiotă, totul culminând cu faptul că am trimis un angajat de la regia de transport să îl ameninţe şi să îl mituiască ca să retragă denunţul. Nu am nicio legătură cu acel angajat de la regia de transport. Îl cunosc pe acesta, dar nu am vorbit cu el de un an şi şapte luni. Îl cunosc doar din vedere. Petru Becheru este cel care l-a sunat şi l-a şi înregistrat pe acel angajat, pentru a provoca probabil un nou denunţ. Din 30 martie până în prezent nu am luat legătura cu niciun denunţător din acest dosar, pe nicio cale (...) Cu referire la postările mele pe Facebook, am cerut în mod repetat comentatorilor să se exprime decent. Nu înţeleg ce înseamnă limbaj agresiv. Eu nu înjur şi nu ameninţ", a arătat Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

×
Subiecte în articol: DNA Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close