Antena 3 CNN Actualitate Primul avion TAROM care a adus românii din Turcia a aterizat în România. ”Nu credeam că mai ies de acolo în viața mea”

Primul avion TAROM care a adus românii din Turcia a aterizat în România. ”Nu credeam că mai ies de acolo în viața mea”

Primul avion TAROM care a adus românii din Turcia a aterizat în România. ”Nu credeam că mai ies de acolo în viața mea”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    16 Iul 2016   •   21:18

UPDATE 21.34 - Au ajuns primii români din Turcia. Mărturii şocante: S-au auzit focuri de armă și în momentul ăla am crezut că vin peste noi

Româncă ajunsă în țară, după lovitura de stat din Turcia: ”Nu credeam că mai ies de acolo în viața mea”

O româncă însărcinată mulțumește Antena 3 că a reușit să se întoarcă din Turcia

UPDATE 21.18 - Avionul TAROM plin cu români a aterizat pe aeroportul Henri Coandă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că primul grup de 134 de cetăţeni români, blocaţi pe aeroportul din Istanbul din cauza situaţiei din Turcia, a revenit în siguranţă la Bucureşti cu zborul regulat RO264, operat de compania TAROM, la ora 21.20, potrivit agerpres.ro.

Totodată, MAE a organizat revenirea unui alt grup de cetăţeni români, care urmează a fi preluaţi cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, ce va decola începând cu ora 2,15, oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce, se precizează într-un comunicat de presă al MAE transmis sâmbătă.

UPDATE 20.55 - Cursa aeriană din Istanbul este așteptată să ajungă pe aeroportul din România la ora 21.12.

Un număr de 134 de pasageri români se află la boardul avionului.

UPDATE 20.27 - Aeronava TAROM plină cu români a decolat de pe aeroportul Ataturk din Istanbul și urmează să ajungă pe aeroportul Henri Coandă de la noi.

Avionul este estimat că va ateriza în România la ora 20.50.

UPDATE 18.11 - Primul avion TAROM a ajuns la Istanbul, pentru a-i prelua pe românii blocați pe aeroportul Ataturk, după tentativa de lovitură de stat de vineri noapte.

UPDATE 17.37 - Prima cursă de linie către Istanbul a decolat.

Cu acest avion vor fi preluați 131 de pasageri români care aveau bilete la cursa de dimineață și la cea de după-amiază.

Mai rămân acolo 76 de români care vor fi preluați la noapte, de un alt avion.

----------------------------

Știrea inițială 17.12

Două aeronave ale TAROM vor merge în Turcia pentru a-i prelua pe cei circa 200 de români blocați pe aeroportul Ataturk, potrivit reprezentanților companiei.

Purtătorul de cuvânt al TAROM, Georgeta Dinu, a declarat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu poate trimite o aeronavă mai mare pentru a-i prelua pe toți românii.

”Nu am primit solicitări de la celelate companii. Preluăm doar pasagerii noștri”, a replicat purtătorul de cuvânt al TAROM, Georgeta Dinu, întrebată de ce nu compania aeriană nu trimite o aeronavă mai mare în loc de două.

Cursa care va pleca în câteva ore să-i aducă pe românii blocați pe aeroportul Ataturk este un avion cu o capacitate de 134 de locuri.

Lipsa cererilor de la alte companii a invocat-o și directorul TAROM.

”Dar nu am avut solicitările”, a spus directorul TAROM, Gabriel Stoe, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit acestuia, Ministerul de Externe nu a trimis o listă cu pasagerii aflați pe aeroport, atât cei cu bilet, cât și cu cei fără bilet.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că la ora 18.35 va pleca spre Istanbul cursa regulată operată de compania TAROM, cursă prin care se va repatria un număr de 131 de cetăţeni români din cei 200 aflaţi în aeroport.

Restul cetățenilor români care nu vor putea fi îmbarcați cu zborul numărul RO264 vor putea fi preluați cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, care va decola începând cu ora 02,15 (oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autoritățile locale turce) și care va putea prelua un număr maxim de 131 de cetățeni.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close