Antena 3 CNN Actualitate Două arme specifice secolului al XIX-lea, descoperite la Giurgiu într-un autocar venit din Grecia

Două arme specifice secolului al XIX-lea, descoperite la Giurgiu într-un autocar venit din Grecia

Două arme specifice secolului al XIX-lea, descoperite la Giurgiu într-un autocar venit din Grecia
28 Mar 2012   •   13:48

Două arme de panoplie, ascunse şi nedeclarate, ce prezentau caracteristicile generale ale pistoalelor din secolul al XIX-lea au fost descoperite miercuri de poliţiştii de frontieră într-un autocar venit din Grecia, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, citat de Mediafax.

Poliţiştii de la Punctului de Trecere a Frontierei Giugiu au desfăşurat, marţi, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.
   
Autocarul marca Setra, care circula pe ruta Grecia-România, a ajuns în Vama Giurgiu pe sensul de intrare în ţară, iar acolo poliţiştii de frontieră au găsit într-o geantă de voiaj două arme vechi ce au caracteristici generale ale pistoalelor de la jumătatea secolului al XIX-lea, "cu mecanism de dare a focului lateral, cu cremene, având încrustaţii ce par a fi de sidef".
   
În urma verificărilor şi din declaraţiile şoferului a rezultat că armele au fost expediate, în colet, de Adrian O., în vârstă de 45 ani, stabilit în Grecia, către o altă persoană din România.
   
Şoferul şi Adrian O. sunt cercetaţi pentru trafic ilicit de arme, iar cele două pistoale au fost reţinute în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: pistoale
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close