Antena 3 CNN Actualitate Educație Cel mai mare centru educaţional din estul Europei va fi construit în judeţul Ilfov

Cel mai mare centru educaţional din estul Europei va fi construit în judeţul Ilfov

Cel mai mare centru educaţional din Europa de Est se va construi în Ilfov. Campusul, întins pe 27 de hectare, în oraşul Măgurele, va avea grădiniţă, şcoală, liceu, 500 de locuri de cazare pentru elevi, săli de lectură, de sport şi bazin de înot. Construirea centrului va dura aproximativ doi ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   08:34

Aşa va arăta noul centru educaţional din judeţul Ilfov, cel mai modern din România şi din estul Europei. Campusul va avea o grădiniţă cu o mie de locuri, şcoală primară şi gimnazială pentru 1.500 de elevi şi chiar şi un liceu. În total, peste 3.500 de copii vor putea învăţa aici.

"Pe lângă sălile moderne de clase şi foarte multe spaţii pentru activităţi extracurriculare, mă refer aici la o sală de sport, terenuri de sport, un bazin de înot, o bibliotecă foarte mare, spaţii pentru conferinţe. Încercăm să le oferim un învăţământ de calitate, un învăţământ modern", a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

"Reprezintă educaţia la nivelul următor în Ilfov, ceea ce înseamnă că peste 60.000 de copii au posibilitatea ca în viitor să înveţe în condiţii excelente", a precizat şi Simona Niculae, prefectul judeţului Ilfov.

"Acest proiect este făcut într-o asociere. Consiliul Judeţean vine cu finanţarea, iar noi, Primăria Măgurele, venim cu terenul pe care se va construi campusul", a explicat şi Narcis Constantin, primarul oraşului Măgurele.

Un teren generos, de peste 27 de hectare, care este pe măsura numărului tot mai mare de copii din judeţ.

"Cea mai mare pondere demografică a cunoscut-o Ilfovul. Trebuie să venim cu nişte soluţii clare, sustenabile. Clădirile sunt gândite să răspundă acestei compenente nZeb, adică să fie sustenabile, să vorbim de energie zero", a declarat Olivia Oprescu, arhitectul-şef al judeţului Ilfov.

"Asta vor românii, asta vor şi ilfovenii: să aibă o şcoală unde cu drag să îşi ducă copiii. Pentru că ilfovenii nu vor mai duce copiii la Bucureşti, ci îi vor aduce în Măgurele", a susţinut Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Şi alte localităţi din judeţ si-au luat măsuri pentru a exista suficiente locuri în unităţile de învăţământ.

Studiul de fezabilitate al campusului din Măgurele este deja în lucru şi există finanţarea necesară. Construirea centrului educaţional va începe vara viitoare, iar oficialii estimează că va dura aproximativ doi ani.

Educația de înaltă calitate a fost și rămâne prioritatea mea! #ilfovimpreuna

Publicată de Hubert Thuma pe Miercuri, 24 aprilie 2024

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close