Antena 3 CNN Actualitate Educație Copiii vor primi la grădiniţă şi la şcoală, în fiecare zi, lapte sau produse lactate. Bugetul pentru lactate aproape s-a dublat în anul şcolar viitor

Copiii vor primi la grădiniţă şi la şcoală, în fiecare zi, lapte sau produse lactate. Bugetul pentru lactate aproape s-a dublat în anul şcolar viitor

Începând cu anul şcolar viitor, copiii de la grădiniţă şi de la şcoală vor primi, în fiecare zi, trei porţii de lapte şi două porţii de produse lactate, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Copiii vor primi la grădiniţă şi la şcoală, în fiecare zi, lapte sau produse lactate. Bugetul pentru lactate aproape s-a dublat în anul şcolar viitor
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2023   •   13:06

De anul viitor, şcolarii şi preşcolarii vor primi câte trei porţii de lapte şi două porţii de produse lactate, faţă de anii școlari anteriori atunci când se distrubuiau două porţii de lapte şi o porţie de produs lactat.

Programul este destinat celor 1.880.615 de copii din grădiniţele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate cu program normal de patru ore şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat, după cum se arată în nota de fundamentare.

Bugetul alocat implementării programului este în valoare de 742.617.000 de lei. Creșterea fața de anul școlar 2022-2023 este de 164.359.000 lei, ceea ce înseamnă o creștere față de anul școlar precedent de circa 28,5%, scrie edupedu.ro

Conform notei de fundamentare, "Programul pentru şcoli al României prevede realizarea cumulată a următoarelor măsuri:

a) acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum și pentru preșcolarii și elevii incluși în învățământul special, de fructe şi legume proaspete, lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

b) finanţarea măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, legumelor, laptelui şi produselor lactate.”

Pe parcursul săptămânii, unui școlar şi preșcolar i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 3 porţii de lapte, 2 porţii de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie.

În anul școlar 2023-2024, pe parcursul săptămânii se acordă gratuit 3 porții de lapte și 2 porții de produse lactate față de anii școlari anteriori când se distribuiau 2 porții de lapte și o porție de produs lactat, după cum se arată în nota de fundamentare.

×
Subiecte în articol: produse lactate gradinita
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close