Antena 3 CNN Actualitate Social Soluția găsită patronii de păcănele, după ce Guvernul a închis sălile de jocuri în 90% din localitățile din România. Ei riscă amenzi uriașe dacă nu se conformează noilor prevederi

Soluția găsită patronii de păcănele, după ce Guvernul a închis sălile de jocuri în 90% din localitățile din România. Ei riscă amenzi uriașe dacă nu se conformează noilor prevederi

Administratorii sălilor de jocuri de noroc din localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori au început să își închidă afacerile pe plan local.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2024   •   11:07

Legea care obligă la acest lucru a intrat în vigoare, iar cei care nu se conformează riscă amenzi de până la 200.000 de lei.

Profiturile companiilor din sectorul jocurilor de noroc nu sunt într-un pericol foarte mare, pentru că aparatele de tip "slot machine" pot fi mutate în localitățile mai mari.

În ceea ce-i privește pe angajații de la sălile care se desființează, aceștia fie se mută, și ei, la alte săli, din alte localități, fie își pierd locul de muncă.

Localnicii din localitățile unde "păcănelele" au fost interzise se arată, în general, favorabili acestei schimbări.

Ei spun că mulți oameni, inclusiv cu familii, ajungeau să-și "toace" veniturile la automatele de joc și se ajungea, inevitabil, scandaluri, dependență, furturi și chiar infracțiuni mai grave.

Marcel Ciolacu: "Nu va exista nicio întârziere în aplicarea legii"

Premierul Marcel Ciolacu a insistat pe nevoia de a aplica rapid legea și a subliniat că nu va tolera nicio întârziere în aplicarea ei. Amenda de până la 200.000 de lei nu este singura sancțiune pentru operatorii care nu se conformează.

"Toți cei care nu își mută urgent aparatele (din localitățile unde nu mai au voie să funcționeze) rămân fără licență, conform unui anunț transmis de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu va exista nicio întârziere. Vrem să curățăm rapid (localitățile mici) de păcănele", a spus Marcel Ciolacu.

Aparatele care au funcționat până acum în localitățile mici pot fi mutate în marile orașe.

Legea spune că sălile de jocuri nu pot fi deschise lângă școli, cămine, biserici sau alte zone cu rol social-cultural.

Estimările oficiale spun că, în urma noilor modificări, sălile de jocuri se închid în 90% dintre localitățile din țară.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close