Antena 3 CNN Actualitate Educație Copii cu vârste între trei şi şase ani au participat la prima lor olimpiadă

Copii cu vârste între trei şi şase ani au participat la prima lor olimpiadă

Copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani au participat la prima olimpiadă din viața lor. Vorbim despre concursul Naţional Olimpiadele Preşcolarilor, o competiţie ce evaluează nivelul de dezvoltare educaţională şi emoţională a copiilor din toată țară. Competiţia este organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   11:15

Sute de copii de la Grădinița nr. 218 din Capitală au avut ocazia sa isi arate abilitatile printr-o serie de probe gandite special pentru a stimula creativitatea si inteligenta: exerciții de logica, atentie, concentrare dar si realizarea unui desen creativ, pe parcursul a 30 de minute.

”Aceste testari sunt extrem de importante. Reprezinta un instrument educational prin care atat profesorii cat si parintii pot vedea care sunt talentele si abilitatile copiilor de la o varsta foarte frageda. 00:18

Din pacate, statisticile ne arata ca mai putin de 3% din elevii cu potential reusesc sa isi atinga ceea ce pot s afaca ei pana la varsta adulta. Cu cat ii gasesti mai repede, cu atat e mai bine pentru ei”, a declarat Gabriela Maalouf, psiholog și expert FDVDR.

”Am lucrat cu ei cat mai mult si speram ca parintii sa fie multumiti de pregatirea pe care noi o realizam aici in gradinita. Incercam sa atingem toate obiectivele propuse din punct de vedere educativ”, a spus Elena Scurtu, cadru didactic.

La ora actuala, la nivelul institutiilor de invatamant prescolare din Romania nu exista testari speciale pentru identificarea talentelor precoce.

”Accesand pe Facebook materiale didactice, am dat de Fundatia Dan Voiculescu si peste ideea aceasta a olimpiadei prescolarilor. M-a incantat si pe mine si pe colegele mele, doamnele educatoare si ne-am propus anul acesta sa incercam aceasta olimpiada la nivelul gradinitei noastre”, a declarat Emanuela Ticleanu, directoarea grădiniței.

”Olimpiadele Prescolarilor organizate de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei reprezinta singura campanie nationala pentru a identifica abilitățile si talentele prescolarilor”, a mai explicat Gabriela Maalouf, psiholog și expert FDVDR.

Performanțele copiilor vor fi notate de un juriu format din persoane calificate in programe de dezvoltare educationala pentru copii: un psiholog, un educator si un profesor de specialitate.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează de 12 ani Olimpiadele Preșcolarilor la care au participat peste 25.000 de preșcolari.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close