Antena 3 CNN Actualitate Familia lui Dan Adamescu acuză uciderea omului de afaceri. Avocat: Strângem probe pentru moarte suspectă

Familia lui Dan Adamescu acuză uciderea omului de afaceri. Avocat: Strângem probe pentru moarte suspectă

Familia lui Dan Adamescu acuză uciderea omului de afaceri. Avocat: Strângem probe pentru moarte suspectă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Apr 2017   •   16:21

Familia lui Dan Adamescu este convinsă că omul de afaceri s-a stins din cauza condițiilor din închisoare, iar acum strânge probe pentru a putea deschide o anchetă în acest sens.

Familia lui Adamescu și avocatul acesteia, Paul Abraham, spun că strâng probe pentru a încerca să demonstreze că a fost vorba de o moarte suspectă.

”Strângem probe pentru moarte suspectă. Ne vom îndrepta împotriva procurorului”, a declarat avocatul Pavel Abraham, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, a vorbit, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre coșmarul prin care a trecut Dan Adamescu în timp ce era în închisare, aceștia fiind colegi de celulă.

Nu mai aveam nimic de împărțit cu Adamescu. Adamescu era un om foarte bolnav. Pentru Adamescu, închisoarea însemna moartea. Condițiile din arestul central pentru Dan Adamescu înseamnau condamnarea la moarte. Un om la doi metri înălțime, la 144 kg care nu putea să facă o genoflexiune din cauza fizicului pe care îl avea, era obligat să folosească un WC turcesc. Era inuman. La două zile cădea în wc-ul. Paturile de fier erau de 1,8 m lungime iar el avea doi metri. Nu putea sta în patul de sus pentru că nu putea să coboare din pat. Nu încăpea printre paturi. Dacă stătea în patul de jos riști să vină gândacii peste tine. Un om de peste 60 de ani de obicei are probleme cu prostata și se duce de 2-3 ori pe noapte la toaletă. (...) Adamescu spunea mereu: aștia vor să mă omoare”, a povestit Dan Radu Rușanu.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, într-o clinică privată din Capitală. Familia acuza la finalul anului 2016 că nu a fost lăsată să îl vadă.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close