Antena 3 CNN Actualitate Fostul procuror șef al DNA, Daniel Morar, referitor la protocolul desecretizat: „Unele dispoziții încalcă legea”

Fostul procuror șef al DNA, Daniel Morar, referitor la protocolul desecretizat: „Unele dispoziții încalcă legea”

Fostul procuror șef al DNA, Daniel Morar, referitor la protocolul desecretizat: „Unele dispoziții încalcă legea”
02 Apr 2018   •   14:47

Judecătorul Curții Constituționale, Daniel Morar, vorbește, în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Sorina Matei, despre protocolul desecretizat săptămâna trecută. 

Judecătorul spune că „începând cu luna februarie 2009, toate sesizările întocmite de SRI au fost transmise la DNA doar prin cabinetul procurorului general al României, sub semnătura acestuia, spre deosebire de perioada anterioară în care sesizările de competența DNA erau trimise direct la aceast unitate de parchet”.

„Fiecare sesizare a SRI era însoțită de o adresă în care ni se cerea ca, în conformitate cu art. 6 din Protocol, să comunicăm modul de valorificare a informațiilor cuprinse în sesizare. Pe această cale au aflatși procurorii din cadrul DNA, cărora le erau repartizate aceste sesizări, de existența protocolului încheiat între PÎCCJ și SRI, fără însă a-i cunoaște conținutul. Am fost întrebat despre această obligație de către procurorii șefi de secție, le-am confirmat că a fost încheiat un protocol între cele două instituții, dar pe care îl vom ignora și, prin urmare, nu vom comunica modul în care vor fi valorificate informațiile primite de la SRI. Prin urmare, toate sesizările primite de la SRI, atât cele care nu au avut potențial de valorificare, cât și cele care au fost valorificate”, a mai spus Daniel Morar, fostul procuror șef al DNA. 

×
Subiecte în articol: Daniel Morar
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close