Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea anunță că demisionează din Senat

Gabriel Oprea anunță că demisionează din Senat

Gabriel Oprea anunță că demisionează din Senat
de M.Z.    |    23 Sep 2016   •   16:18

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anunțat, vineri, într-o postare pe Facebook, că demisionează din Senat, pentru a se rezolva situația iscată după ce el a scăpat de urmărirea penală, în urma votului dat de colegii săi senatori.

Procedura, conform regulamentului, se va face săptămâna viitoare, mai spune el.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris vineri Gabriel Oprea, pe rețeaua de socializare.

În urmă cu câteva ore, președintele României Klaus Iohannis a cerut demisia senatorului Gabriel Oprea, după ce mii de oameni au protestat în faţa Palatului Parlamentului faţă de decizia senatorilor de a-l salva pe acesta de începerea urmăririi penale, în dosarul morții polițistului Gigină.

Citiți și Protest de amploare în București faţă de decizia parlamentarilor în cazul lui Gabriel Oprea. Peste 4.000 de oameni au ieșit în stradă

Invitat la Sinteza zilei, de la Antena 3, Gabriel Oprea a declarat, miercuri seară, că va renunța la imunitatea politică înainte de alegeri și că se simte hărțuit.

La sfârșitul lunii august, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu toate acestea, luni, Plenul Senatului a respins cererea procurorilor anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotrivă”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

Respingerea cererii procurorilor DNA a avut drept consecință ”blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină”, a precizat DNA, ca reacție la votul din Senat.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", mai precizează DNA.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.

Citiți și Procurorii îl acuză pe liderul UNPR Gabriel Oprea că ar fi folosit coloanele oficiale de cel puţin 1600 de ori, indiferent dacă deplasările pe care le făcea erau în interesul sau în cel propriu

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close