Antena 3 CNN Actualitate În ce stare sunt răniții din Colectiv internați la Spitalul Militar

În ce stare sunt răniții din Colectiv internați la Spitalul Militar

În ce stare sunt răniții din Colectiv internați la Spitalul Militar
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Dec 2015   •   18:27

Toți cei patru răniți în Colectiv care sunt internați în Secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" sunt în stare generală bună, cu evoluție locală favorabilă, conștienți, cooperanți, orientați temporo-spațial, echilibrați respirator și hemodinamic, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al unității medicale, din punct de vedere al conduitei terapeutice pacienții beneficiază de: tratament chirurgical, în blocul operator al Secției de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, pentru realizarea toaletei chirurgicale a leziunilor de arsură și schimbarea pansamentului sub analgosedare, precum și pentru monitorizarea stadiului de reepitelizare a tegumentelor, ulterior realizării procedurilor de grefare, de monitorizarea funcțiilor vitale și asigurarea nursingului generalizat.

De asemenea, cei patru răniți în Colectiv beneficiază de antibioterapie cu spectru larg, analgezie multimodală, nutriție conformă unei diete speciale — hiperproteică și hipercalorică—, realizată de către specialiști nutriționiști și dieteticieni din cadrul spitalului, dar și de un program zilnic de recuperare motorie, sub atenta îndrumare a specialiștilor kinetoterapeuți și a personalului medical de îngrijire.

"Se continuă acordarea unei atenții speciale pe partea consilierii psihologice, atât pentru pacienți, cât și pentru familie", se mai arată în comunicat.

Alți trei pacienți externați în ultima perioadă din Secția Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă beneficiază în continuare de recomandări medicale și tratament de specialitate, cu revenire la control și pansament al plăgilor.

În ceea ce privește starea celor doi pacienți transferați în Marea Britanie, sursa citată menționează că cel operat pe data de 18 noiembrie se află într-o stare generală bună, stabilă, cu evoluție favorabilă, iar despre celălalt medicii curanți spun că, datorită progreselor înregistrate în procesul de vindecare a arsurilor, se ia în calcul externarea acestuia pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va beneficia de pansament zilnic și toaletă chirurgicală a plăgilor.

Și cei doi pacienți transferați la Rotterdam sunt într-o stare medicală stabilă, unul rămânând în continuare ventilat, iar la celălalt se înregistrează o evoluție pozitivă a stării de sănătate, susțin reprezentanții Spitalului Militar.

În ceea ce privește pacienta transferată la Viena, aceasta se află în stare medicală stabilă, atent monitorizată de medicii curanți, și beneficiază de asistență psihologică.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close