Antena 3 CNN Actualitate Primul centru de consiliere pentru adolescenții consumatori de droguri și familiile lor a fost inaugurat în Sectorul 4 din București | Daniel Băluță: ”Este o premieră”

Primul centru de consiliere pentru adolescenții consumatori de droguri și familiile lor a fost inaugurat în Sectorul 4 din București | Daniel Băluță: ”Este o premieră”

Primul centru de consiliere pentru adolescenții consumatori de droguri și familiile lor a fost inaugurat în Sectorul 4 din București. Primarul Daniel Băluță susține că acest proiect este o premieră în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2024   •   13:31

Centrul de consiliere se află într-un mall din Sectorul 4, iar adolescenții consumatori de droguri sau aflați la risc de consum și familiile lor vor primi consiliere psihologică de la 4 psihologi și 2 asistenți sociali din cadrul ANA, de luni până vineri.

În România, consumul de droguri în rândul tinerilor a devenit o problemă majoră a societății, iar fenomenul se extinde de la an la an.

Potrivit specialiştilor, consumul de substanţe interzise ori psihoactive a crescut cu peste 30% faţă de anul trecut. Din acest motiv, secţiile de toxicologie sunt pline.

”O premieră în România”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost prezent la inaugurarea centrului și susține că acest proiect reprezintă o premieră în România.

”Astăzi avem un rezultat mai special și o premieră în România, un parteneriat dezvoltat cu Ministerul de Interne prin Poliția Municipiului București, pe de-o parte, și împreună am realizat noul sediu al Secției 26 de Poliție, o secție extrem de importantă pentru că este reprezentativă pentru extinderea pe care Sectorul 4 o are.

Numai în ultimii 4 ani, în Sectorul 4 s-au întemeiat peste 8.000 de familii și s-au născut 13.000 de copii.

Așadar, foarte mulți oameni au venit aici, în această comunitate și s-au dezvoltat, deci și necesitățile de siguranță și confort pentru cetățeni au crescut. 

De aceea, era normal ca și noi, ca autorități locale, să tratăm cu respectul cuvenit oamenii, pe de-o parte, și pe de altă parte pe reprezentanții Ministerului de Interne care au nevoie de condiții bune de lucru, care au nevoie de spațiu suficient și de dotările necesare.

Pe de altă parte, nevoile comunității sunt complexe. În ultimii ani, din păcate, consumul de droguri a crescut și este o problemă majoră a societății românești și inclusiv a comunității noastre, și, de aceea, am întreprins o serie de măsuri.

Una dintre măsurile pe care le-am întreprins este reprezentată de deschiderea acestui centru de consiliere dedicat tinerilor, în primul rând, aflați în pericol, și nu numai lor, ci și familiilor lor.

Sunt convins că doar prin aceste măsuri energice putem să reducem acest flagel”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close