Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Mă trezesc la 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle". Cât câștigă, zilnic, un român care adună PET-uri

"Mă trezesc la 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle". Cât câștigă, zilnic, un român care adună PET-uri

În ultimele luni, un fenomen surprinzător a captat atenția în întreaga țară: gunoiul produs de unii s-a transformat în comoara altora. O creștere semnificativă a numărului de persoane care colectează PET-uri din diverse locuri a fost remarcată la nivel național.

"Mă trezesc la 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle". Cât câștigă, zilnic, un român care adună PET-uri
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   22:20

Această inițiativă de colectare a deșeurilor plastice nu doar că ajută la curățarea mediului, dar devine și o sursă de venit pentru cei implicați.

De la tineri la vârstnici, tot mai mulți oameni se alătură acestei mișcări. Sistemul Garanție-Returnare (SGR) este noul sistem de management al deșeurilor din România, la ora actuală.

Reporterii "Adevărul" au discutat cu un bărbat din Iași care în fiecare zi caută ambalaje cu garanție. 

"Mă trezesc cam la ora 5 dimineața și plec prin oraș să caut sticle. Eu locuiesc în cartierul Dacia și cam în fiecare zi am acest traseu, ajung până în celălalt capăt al orașului, în CUG. Am un căruț pe care îl încarc cu PET-uri și în drum mai descarc din ele, la magazinele care au aparatele astea de colectare. Să zicem că scot zilnic cam 100 lei din sticlele pe care le strâng.

Nu e mult, dar nu e nici puțin. De cele mai multe ori cumpăr alimente cu banii pe care-i strâng într-o zi", a povestit ieșeanul.

În weekend, bărbatul merge în zonele de agrement din oraș.

"Merg vineri, sâmbătă și duminică la Ciric sau pe C.A. Rosetti, unde se fac grătare. E plin de oameni care au cu ei sticle de suc, de apă, de bere. De cele mai multe ori le cer oamenilor direct acele sticle. Într-un weekend am reușit să câștig chiar și 400 de lei. Eu nu cred că noi facem rău cuiva, din contră. Ajutăm la reciclare și putem spune că suntem plătiți pentru acest lucru.

Pentru unii, cei 50 de bani nu sunt importanți. Dar, la final de zi, poți face multe cu banii strânși", a mai povestit bărbatul din Iași.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close