Antena 3 CNN Actualitate Mai multe fabrici de reciclare s-ar putea deschide în România. Mircea Fechet: "În curând deschidem apelul de proiecte pe PNRR"

Mai multe fabrici de reciclare s-ar putea deschide în România. Mircea Fechet: "În curând deschidem apelul de proiecte pe PNRR"

România ar putea avea mai multe fabrici de reciclare. Ministrul Mediului a spus că proiectele în acest sens ar putea primi finanțări de milioane de euro din PNRR. Ghidul de finanțare a fost transmis către Monitorul Oficial.

Mai multe fabrici de reciclare s-ar putea deschide în România. Mircea Fechet: "În curând deschidem apelul de proiecte pe PNRR"
Sursa foto: Gettyimgaes
de Ioana Mircea    |    02 Apr 2024   •   23:25

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a confirmat că în curând va fi lansat apelul de proiecte pentru fabrici de reciclare, oferind posibilitatea ca acestea să primească finanțări de până la 8 milioane de euro din PNRR.

"Am instituit un program de finanţare din PNRR în valoare de 220 de milioane de euro, cred că foarte curând se va deschide apelul de proiecte. Ghidul de finanţare a parcurs procesul de transparentizare, a fost trimis către Monitorul Oficial.

Probabil în viitoarele săptămâni vom avea deja primele proiecte, primele cereri de finanţare depuse la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) pentru acest program, pe care noi îl numim ‘fabrici de reciclare’ şi unde finanţăm, dacă citez bine din memorie, o valoare maximă de 8 milioane de euro pentru fiecare astfel de investiţie”, a declarat ministrul Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Acesta a specificat că ghidul de finanțare se concentrează pe activitățile de tratare și reciclare a deșeurilor, excluzând producătorii de ambalaje biodegradabile sau compostabile.

"Trebuie ca pe întregul lanţ de producţie şi pe în întregul lanţ de viaţă a unui astfel de material să te asiguri că ai capacităţi suficiente.În cadrul programului despre care vă vorbeam mai devreme, pot aplica şi beneficiari care doresc să investească în fabrici de reciclare.

Pentru fracţia biodegradabilă sunt foarte multe discuţii la nivel european. Suntem foarte bine conectaţi, inclusiv cu producătorii din România, pentru că încercăm în acelaşi timp să protejăm industria românească. Dacă discutăm de directiva ambalaje, spre exemplu, ne interesează foarte mult să reprezentăm şi interesele industriei din România, înţelegând în acelaşi timp că toţi ne dorim un mediu mai curat”, a afirmat ministrul Mediului, potrivit tvrinfo.ro.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: fabrici ministrul Mediului reciclare PNRR
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close