Antena 3 CNN Actualitate Inedit Firma care se oferă să le plătească angajaților 75.000 de dolari de fiecare dată când fac un copil

Firma care se oferă să le plătească angajaților 75.000 de dolari de fiecare dată când fac un copil

O companie este gata să plătească milioane de dolari pentru a ajuta la remedierea ratei de natalitate extrem de scăzute a țării.

Firma care se oferă să le plătească angajaților 75.000 de dolari de fiecare dată când fac un copil
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2024   •   20:38

Booyoung Group, o firmă de construcții cu sediul în Seul, intenționează să plătească angajaților 100 de milioane de woni coreeni (75.000 de dolari) de fiecare dată când vor avea un copil, a anunțat luni într-un comunicat de presă.

De asemenea, va plăti un total de 7 miliarde de woni coreeni (5,25 milioane de dolari) în numerar angajaților care au avut începând cu anul 2021, a adăugat compania. 70 de copii s-au născut în familiile angajate în cadrul companiei.

Beneficiul este disponibil pentru bărbați și femei, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

Coreea de Sud are cea mai scăzută rată a natalității din lume – 0,78 în 2022 – și se așteaptă ca acest raport să scadă și mai mult, până la 0,65 în 2025, potrivit previziunilor oficiale ale Statisticii Coreene.

Datele subliniază bomba cu ceas demografică cu care se confruntă Coreea de Sud și alte națiuni din Asia de Est, în condițiile în care societățile lor îmbătrânesc rapid la doar câteva decenii de la industrializarea dramatică a acestor state.

Multe națiuni europene se confruntă, de asemenea, cu îmbătrânirea populației, dar viteza și impactul acestei schimbări sunt atenuate de imigrație. Cu toate acestea, țări precum Coreea de Sud, Japonia și China au evitat imigrația în masă pentru a face față declinului populației lor de vârstă activă.

Președintele Booyoung Group, Lee Joong-keun, a declarat că firma oferă "sprijin financiar direct" angajaților săi pentru a ușura povara financiară a creșterii copiilor.

Angajații care au trei copii vor avea posibilitatea de a alege între a primi 300 de milioane de woni coreeni (225.000 de dolari) în numerar sau o locuință închiriată, dacă guvernul oferă un teren pentru construcție, a adăugat el în cadrul unui eveniment organizat luni de companie.

"Sper că vom fi recunoscuți ca o companie care contribuie la încurajarea nașterilor... și care își face griji pentru viitorul țării", le-a spus Lee angajaților săi.

Booyoung Group a fost fondată în 1983 și de atunci a construit peste 270.000 de locuințe, potrivit site-ului companiei.

Guvernul sud-coreean și alte companii private oferă deja avantaje financiare pentru a-i încuraja pe oameni să aibă mai mulți copii, dar niciunul de amploarea celor oferite de Booyoung Group. Programe similare există și în China, care și-a văzut populația în scădere timp de doi ani consecutivi.

Anul trecut, compania chineză Trip.com, una dintre cele mai mari agenții de turism online din lume, a declarat că lucrătorii care lucrează în cadrul companiei de cel puțin trei ani vor primi un bonus anual de 10.000 de yuani (1.376 de dolari) pentru fiecare copil nou-născut, în fiecare an, de la prima aniversare a copilului și până când acesta împlinește vârsta de cinci ani.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close