Antena 3 CNN Actualitate Inedit Câte Mon Cheri trebuie să mănânci pentru a te îmbăta?

Câte Mon Cheri trebuie să mănânci pentru a te îmbăta?

Câte Mon Cheri trebuie să mănânci pentru a te îmbăta?
12 Feb 2016   •   13:37

Vine Ziua Îndrăgostiţilor, iar bomboanele de ciocolată cu nume romantice sunt unul dintre cele mai obişnuite cadouri. Dar unele pot avea efecte neaşteptate. Cel puţin aşa susţin internauţii.

Astfel, celebrele Mon Cheri, deliciul multor amatori de dulciuri, conţin alcool. Şi nu chiar puţin. Aşa că internauţii şi-au pus problema: câte astfel de bomboane trebuie să mănânci ca să te îmbeţi? Răspunsuri au venit cu duiumul, aşa că s-a făcut un calcul ştiinţific. Ciocolăţelele conţin 13% dintr-un lichior compus din „sirop de glucoză, apă, alcool, zahăr, arome”. Nu se indică însă în ce proporţie este alcoolul.

Producătorul a precizat, pentru Slate.fr, că procentul este de 8 ml de alcool la suta de grame de Mon Cheri. Acum, calculele pot fi făcute, dar luând în considerare şi alte elemente: vârsta, sexul, greutatea corporală dar şi rezistenţa la alcool.

Astfel, în cazul unui bărbat de 80 de kilograme, pentru a atinge o alcoolemie de 0.5 grame la mie este nevoie de 28 de grame de alcool pur. Într-o ciocolăţică delicioasă sunt 0,8 grame - faţă de 9,5 grame de alcool pur, câte are un pahar de vin. Aşa că, măcar în teorie, un bărbat de 80 de kilograme trebuie să mănânce 35 de Mon Cheri pentru a se ameţi. Ba chiar 45, pentru că zaharurile şi grăsimile din înveliş încetinesc absobţia de alcool.

Pentru o femeie de 60 de kilograme, răsfăţul este mai limitat: 23 de ciocolăţele, teoretic, 30 - practic. Cam multe pentru ca ficatul să nu aibă de suferit.

Vestea bună este însă că legendele urbane care circulă pe internet despre cum te poţi îmbăta dacă mănânci două Mon Cheri sunt exagerate. Vestea proastă este că, dacă te urci la volan şi te opreşte agentul, fiola s-ar putea să nu ţină cont de calcule. Şi să se înverzească.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close