Antena 3 CNN Actualitate Inedit O fetiță de patru ani a intrat în istorie drept cea mai tânără alpinistă care a ajuns pe Everest | ”Frigul nu i-a pus nicio problemă”

O fetiță de patru ani a intrat în istorie drept cea mai tânără alpinistă care a ajuns pe Everest | ”Frigul nu i-a pus nicio problemă”

O fetiță de patru ani, Zara, din Cehia, a intrat în istorie, devenind cea mai tânără alpinistă care a ajuns în tabăra de bază a temutului munte Everest.

O fetiță de patru ani a intrat în istorie drept cea mai tânără alpinistă care a ajuns pe Everest | ”Frigul nu i-a pus nicio problemă”
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   11:25

Însoțită de tatăl ei și de fratele ei de 7 ani, Saša, Zara a urcat peste 270 de kilometri, cu o diferență de altitudine de peste 20.000 de metri și a înfruntat provocări extreme, inclusiv temperaturi care au coborât până la -25 de grade Celsius în tabăra de bază.

Familia, originară din Malaezia rurală, a pregătit-o pe Zara pentru formidabila drumeție în Himalaya cu o abordare parentală unică.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi găsi imagini cu Zara, fetița de 4 ani, cea mai tânără alpinistă care a ajuns pe Everest, alături de fratele ei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Educația timpurie a fetei a inclus plimbări zilnice de 5-10 kilometri, totalizând mai mult de 2.200 de kilometri în junglă în 2023. Zara a fost obișnuită cu frigul, cu băi în apă cu gheață, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: alpinistă fetita Cehia everest
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close