Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Forța să fie cu voi" | Detaliul neobișnuit de pe vesta militară a generalului Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene

"Forța să fie cu voi" | Detaliul neobișnuit de pe vesta militară a generalului Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene

Un material video distribuit de agențiile internaționale de presă și care îl înfățișează pe Comandantul Armatei ucrainene într-o vizită în zona frontului dezvăluie un element neobișnuit.

"Forța să fie cu voi" | Detaliul neobișnuit de pe vesta militară a generalului Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene
Sursa foto: Antena 3 CNN via Associated Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2023   •   12:39

Materialul este datat 20 iunie 2023, însă momentul exact al vizitei generalului Valeri Zalujnîi nu este precizat.

În secvența video, Zalujnîi este înfățișat în exterior, deplasându-se în mijlocul unui grup de militari, dintre care unii au fețele blurate pentru anonimizare, probabil din rațiuni de securitate.

Apoi, șeful armatei ucrainene este filmat în mijlocul ofițerilor, în interiorul a ceea ce pare să fie un punct de comandă.

Citește și: Cu ce s-a ales Ucraina după două săptămâni de contraofensivă

Reține atenția un detaliu atipic: în vreme ce militarii de lângă Zalujnîi poartă peste uniforme veste militare obișnuite, vesta generalului este decorată cu un medalion înfățișându-l pe Baby Yoda.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din Grogu, mai cunoscut drept Baby Yoda, este un personaj fictiv din universul Star Wars. Apare în producțiile TV "The Mandalorian" și "Cartea lui Boba Fett".

El este un reprezentant al aceleiași specii din care face parte mai cunoscutul și mai vârstnicul Master Yoda, cavalerul Jedi care l-a înfruntat - fără să-l învingă - pe Maestrul Părții Întunecate a Forței, Lordul Palpatine.

Deși Baby Yoda nu este versiunea mai tânără a lui Master Yoda, cei doi împărtășesc aceeași abilitate în stăpânirea Forței.

Personajul principal din The Mandalorian este însărcinat să-l captureze pe Grogu în beneficiul fostului Imperiu Galactic, dar mercenarul alege, în schimb, să devină tatăl adoptiv al lui Baby Yoda și să îl protejeze de soldații imperiali.

Ce înseamnă Forța din Star Wars, în care excelează Baby Yoda și mai vârstnicul său înaintaș, Master Yoda

Forța, pe care o stăpânesc și Master Yoda, și Baby Yoda, nu a fost definită foarte exact de regizorul George Lucas, creatorul universului Star Wars.

Însă personajele pozitive din filmele sale folosesc frecvent urarea "Forța să fie cu voi!".

Din filmele care dau viață acestui univers se poate concluziona că Forța este un fel de câmp energetic care învăluie tot ce este viu și pe care anumiți reprezentanți ai speciilor inteligente - numeroase și diverse în Star Wars - îl pot controla și accede astfel la puteri inimaginabile, cu care pot, literalmente, să mute munții sau să scoată din mlaștini o navă spațială eșuată.

Totuși, Forța nu este accesibil tuturor, ci doar celor care au în sânge un anumit nivel al "midiclorienilor", organisme microscopice simbiote de a căror existență depinde însăși câmpul energetic universal.

Cei apți să urmeze calea Forței trebuie antrenați de mici pentru a-și dezvolta puterile.

La fel ca orice lucru din universul uman - fie el fictiv sau factual - Forța are o Parte Luminoasă, la care aderă Cavalerii Jedi, și o Parte Întunecată, a lorzilor Sith.

În vreme ce maeștrii Jedi își folosesc forța pentru cunoaștere și apărare și sunt un fel de garanți ai păcii în lume, adepții Părții Întunecate se folosesc de Forță pentru a domina și a supune lumi în folosul propriu.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close