Antena 3 CNN Life Oameni Și-a chemat prietenii la o petrecere. Ce a făcut tânăra după câteva săptămâni. „Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea”

Și-a chemat prietenii la o petrecere. Ce a făcut tânăra după câteva săptămâni. „Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea”

Și-a chemat prietenii la o petrecere. Ce a făcut tânăra după câteva săptămâni. „Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea”
29 Aug 2016   •   10:49

Betsy Davis este din California și suferea de scleroză laterală amiotrofică (SLA). Boala este una incurabilă și se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării. Pentru că era în faza terminală a bolii și nu mai suporta durerile, femeia a avut dreptul, conform Legii privind moartea asistată, să ia o doză de medicamente letală. Înainte de aceasta însă ea a organizat o petrecere pentru apropiații și prietenii săi, rugându-I să nu plângă de față cu ea, scrie The Guardian, potrivit e-sanatate.md.

La începutul lunii iulie, Betsy Davis a trimis prin poșta electronică o invitație către rudele și prietenii săi. "Dragi participanţi la renaştere, sunteţi foarte curajoşi pentru a mă acompania pe acest ultim drum. Nu sunt reguli. Purtaţi ce doriţi voi, vorbiţi liber, dansaţi, cântaţi, dar nu plângeţi în faţa mea. Aceasta e, de fapt, singura regulă", a scris Betsy pe invitaţii.

„Pentru mine și pentru toți cei care au fost la petrecere a fost dificil. Însă nu am ezitat nicio clipă să nu mergem”, a declarat Niels Alpert, un cineast de la New York City. Peste 30 de oameni au venit la petrecere, în casa de munte a artistei, în orașul California Ojai.

Prietenii s-au adunat în weekend, au făcut poze și și-au luat adio de la ea. Betsy Davis s-a stins din viață peste o lună, după ce în California a intrat în vigoare legea privind moartea asistată, care le oferă bolnavilor în fază terminală posibilitatea de a alege cum vor să moară.

 

×
Subiecte în articol: boala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close