Antena 3 CNN Actualitate Inedit O tânără a venit tocmai din India să vadă cum se petrece Paștele în Gorj. Reacția ei când a ajuns pe Transalpina: ”Suntem norocoși”

O tânără a venit tocmai din India să vadă cum se petrece Paștele în Gorj. Reacția ei când a ajuns pe Transalpina: ”Suntem norocoși”

Zeci de localnici și turiști s-au distrat, pe Transalpina, la petrecerea gospodarilor. Atmosfera de sărbătoare cu mâncare tradițională și cântece în jurul focului a fost modalitatea inedită de a petrece Paștele și pentru o familie din New Delhi, ajunsă pe meleaguri gorjene.

O tânără a venit tocmai din India să vadă cum se petrece Paștele în Gorj. Reacția ei când a ajuns pe Transalpina: ”Suntem norocoși”
Sursa foto: Facebook/Primăria Orașului Novaci
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2024   •   15:30

Zeci de oameni de-ai locului și turiști s-au prins în horă în Plaiul Ungurenilor, pe Transalpina. La petrecerea gospodarilor din Novaci, toată lumea a adus bunătăți de Paște de acasă și au umplut masa în aer liber, în jurul unui foc de tabără.

Printre aceștia, s-a numărat și o tânără care a venit tocmai din India, împreună cu soțul și cei doi copii, pentru a petrece Paștele pe meleaguri gorjenești. 

Femeia din New Delhi a fost încântată de tradițiile noastre despre care a spus ca sunt destul de asemănătoare cu cele din India. 

Asun, tânăra din New Delhi, a spus că este fascinată de mâncarea tradițională și de obiceiurile de la noi.

”Suntem norocoşi pentru că vom afla mai multe despre Paşte. E asemănător cu tradiţia noastră, Holi, pe care o sărbătorim în India. La fel avem şi noi lemnele astea, unde facem focul şi mergem în jurul lui şi avem multă mâncare bună”, a spus Asun, tânăra din New Delhi, pentru observatornews.ro.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu petrecerea de Paște de la Novaci din județul Gorj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Mulțumim novăcenilor care s-au implicat cu produse pentru picnic și care au asigurat partea muzicală! Am fost încântați de prezența persoanelor venite de la sute de kilometri, din marile orașe, unele mari personalități ale vieții economice și culturale din România si din alte țări, care au apreciat atmosfera, călduroasă, relaxantă, prietenoasă, frumusețea peisajelor oferite de Transalpina și gastronomia locală!

Fericiți am constatat că mulți dintre cei prezenți au fost copiii novăcenilor, plecați la studii sau cu locuri de muncă în marile aglomerări urbane! Spre fericirea noastră, rădăcinile îi aduc acasă!”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Orașului Novaci.

? A doua zi de Paște, la Novaci!!! ?️O experiență care poate fi repetată!!! ⚘️Novăcenii și oaspeții lor din toată...

Publicată de Primăria Orașului Novaci pe Marţi, 7 mai 2024

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close