Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac și-a donat averea: "Am dat totul cu plăcere". Cine va beneficia de miliardele de dolari ale omului de afaceri

Ion Țiriac și-a donat averea: "Am dat totul cu plăcere". Cine va beneficia de miliardele de dolari ale omului de afaceri

Ion Țiriac (84 de ani), printre cei mai bogați români, susține că și-a donat toată averea. Publicațiile de specialitate îl cotează pe Ion Țiriac cu o avere de peste două miliarde de dolari.

Ion Țiriac și-a donat averea: "Am dat totul cu plăcere". Cine va beneficia de miliardele de dolari ale omului de afaceri
Sursa foto: Matthew Stockman / Staff / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2024   •   10:15

Fostul tenismen a dezvăluit momentul în care a simțit că nu mai are probleme cu banii.

"V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Înființată din dorința fostului tenismen, Fundația Ion Țiriac investește, în fiecare an, sume uriașe în proiecte sociale, dar și în îmbunătățirea mediului înconjurător. Alexandru Țiriac, fiul miliardarului român, a dezvăluit care sunt principalele preocupări ale fundației.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu Ion Ţiriac..

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Fundaţia Ion Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportivi, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, campusuri sportive şi evenimente neaşteptat de dure, precum inundații sau cutremure”, povestea Ion Alexandru Țiriac, într-un interviu pentru zf.ro.

Chiar dacă fundația miliardarului este implicată într-o mulțime de acte de caritate, încă din 1990, Ion Țiriac a decis ca acțiunile să nu fie publice.

"Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte fundaţia”, a mai povestit Ion Țiriac, pentru sursa citată.

Ion Țiriac are trei copii.

 

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac avere
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close