Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: Umplem frigiderul cu alimente care expiră fără a fi consumate. Vom ajunge la o criză alimentară

Ministrul Agriculturii: Umplem frigiderul cu alimente care expiră fără a fi consumate. Vom ajunge la o criză alimentară

Ministrul Agriculturii: Umplem frigiderul cu alimente care expiră fără a fi consumate. Vom ajunge la o criză alimentară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Sep 2016   •   17:05

Umplerea frigiderului cu produse alimentare și expirarea acestora înainte de a fi consumate a devenit, din păcate, o obișnuință la români, a declarat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, într-o conferință de specialitate.

Omenirea va ajunge la o criză alimentară și acest fapt a condus și la orientarea către ceea ce se aruncă și ceea ce se degradează, pentru că sunt două elemente diferite. Mai util ar fi să avem în vedere și modificarea mentalităților, în România. Cred că România are capacitatea de a rezolva această problemă. Avem un grup de lucru la nivelul ministerului, format din 25 de entități publice și private și sper ca, pe termen lung, să avem rezultate în combaterea risipei alimentare. Consumatorul trebuie să știe cum se comportă față de produs. Problema se pune tot mai acut pe viitor față de consumul de alimente. Știm cu toții că actualmente, în Uniunea Europeană, fără subvenții, nu s-ar putea produce produse la prețuri accesibile pentru consumatori. Din păcate, la români s-a constatat o obișnuință în a-și umple frigiderul și, după un timp, să se constate depășirea termenului de valabilitate înainte de consum. Recunosc, și mie mi s-a întâmplat acest lucru. Deci, trebuie să ne schimbăm comportamentul alimentar”, a spus Irimescu.

Potrivit șefului de la Agricultură, în țările vestice există asociații care se ocupă de redistribuirea alimentelor aflate în apropierea termenului de expirare, la prețuri modice, pentru populația defavorizată.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close