Antena 3 CNN Actualitate Judecătoria Slobozia a decis eliberarea lui Nuţu Cămătaru

Judecătoria Slobozia a decis eliberarea lui Nuţu Cămătaru

Judecătoria Slobozia a decis eliberarea lui Nuţu Cămătaru
19 Dec 2008   •   16:40

Judecătoria Slobozia a decis că Nuţu Cămătaru trebuie pus în libertate deşi Comisia pentru eliberări condiţionate din penitenciarul ialomiţean în care acesta este închis a considerat că deţinutul nu s-a îndreptat. Comisia a propus magistraţilor amânarea deciziei cu încă două luni.
Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, a intrat în comisia de eliberări condiţionate a închisorii la numai trei zile după ce a fost mutat disciplinar din penitenciarul bucureştean Jilava la cel din Slobozia, din cauză că ar fi fost unul dintre capii revoltei din noiembrie.
Cazul său ar fi trebuit să fie analizat abia în luna februarie, însă Cămătaru a contestat decizia de amânare a dezbaterilor până în 2009. Astfel, cazul său a intrat pe rolul Comisiei de eliberări condiţionate a Penitenciarul Slobozia la numai trei zile de la mutarea în închisoarea ialomiţeană.
Membrii comisiei au apreciat că, din punct de vedere legal, Nuţu Cămătaru este eligibil pentru eliberarea condiţionată. Totuşi, au apreciat, în majoritate, că deţinutul nu a oferit dovezi solide de îndreptare.
"Deţinutul Balint Ion nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, nefiind îndeplinite prevederile legale, şi propune instanţei să fie amânat până la data de 25 februarie", se precizează în procesul-verbal al dezbaterilor Comisiei de eliberări condiţionate din penitenciarul Slobozia, citat de Mediafax.
Nici psihologul instituţiei nu s-a putut dumiri în cele trei zile petrecute la penitenciarul ialomiţean în privinţa comportamentului lui Nuţu Cămătaru, acesta susţinând, în caracterizarea înaintată Comisiei, că "timpul pentru cunoaştere" a fost "insuficient".
Magistratul Daniela Răceanu de la Judecătoria Slobozia a apreciat, în ciuda acestor opinii din penitenciarul Slobozia, că Nuţu Cămătaru poate fi eliberat condiţionat. Aceasta a ţinut cont de faptul că deţinutul a fost sancţionat o singură dată, când a fost găsită asupra sa o bancnotă de un leu.
Incidentul din noiembrie, în urma căruia Nuţu Cămătaru a fost mutat de la Jilava la Slobozia, nu a fost luat în considerare de instanţă deoarece s-a petrecut recent, iar procedura disciplinară împotriva sa nu a fost încă soluţionată.
Parchetul a contestat decizia Judecătoriei Slobozia. Astfel, decizia definitivă îi va aparţie Tribunalului Ialomiţa, în privinţa eliberării condiţionate a lui Nuţu Cămătaru. Acesta a fost condamnat la şase ani de detenţie, fiind în arest din 23 iulie 2004.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: decizie nutu camataru eliberare
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close