Antena 3 CNN Actualitate Justiție Nemții cer documente noi în cazul lui Cherecheș. Vor să afle care sunt condițiile din pușcăriile românești

Nemții cer documente noi în cazul lui Cherecheș. Vor să afle care sunt condițiile din pușcăriile românești

Noi documente cerute de autoritățile germane în cazul lui Cătălin Cherecheș. Anchetatorii nemți vor detalii despre modul în care edilul din Baia Mare a fost judecat și condamnat în România, după ce acesta s-a plâns că decizia a fost dată de o judecătoare incompatibilă.

Nemții cer documente noi în cazul lui Cherecheș. Vor să afle care sunt condițiile din pușcăriile românești
Sursa foto: Sindicatul Europol via Facebook
de Georgiana Murgilă    |    25 Dec 2023   •   23:28

Între timp, Administrația Națională a Penitenciarelor, prin intermediul Ministerului Justiției, a trimis în Germania documente prin care arată că există condiții în penitenciarele din România la standarde europene.

Cei care fug în străinătate, înainte de a fi condamnați, apelează chiar la acest motiv, respectiv acela cum că penitenciarele noastre ar avea condiții precare de trai.

Documentele trimise de români vor fi analizate de magistrații nemți cel mai probabil în luna ianuarie.

Având în vedere că, până acum, Cătălin Cherecheș a refuzat să fie adus în România, procurorii de acolo așteaptă și motivarea acestuia cu privire la faptul că nu vrea să-și ispășească pedeapsa într-o închisoare din România.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close