Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cum ar putea scăpa Mircea Sandu și Dumitru Dragomir de condamnarea din dosarul Universității Craiova, cu ajutorul Curții Constituționale

Cum ar putea scăpa Mircea Sandu și Dumitru Dragomir de condamnarea din dosarul Universității Craiova, cu ajutorul Curții Constituționale

Cum ar putea scăpa Mircea Sandu și Dumitru Dragomir de condamnarea din dosarul Universității Craiova, cu ajutorul Curții Constituționale
07 Iul 2016   •   13:07

Trimiși în judecată de procurorii anticorupție și condamnați la pedepse cu suspendare, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu și fostul șef de la Liga Profesionistă, Dumitru Dragomir ar putea scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu, scrie eranews.ro.

Cheia dosarului celor doi o reprezintă publicarea de către Curtea Constituțională a motivării date în decizia de interpretare a ceea ce înseamnă acuzația de abuz în serviciu.

În actul de trimitere în judecată a celor doi procurorii DNA au reținut că la data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. Fotbal Club U Craiova S.A.

Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva, spun procurorii DNA, în ce au constat încălcările și gravitatea lor. Anchetatorii spun că abuzul în serviciu făcut de Sandu și Dragomir constă fix în luarea deciziei de excludere și că la adoptarea ei căreia nu s-au respectat prevederile statutare ale FRF.

DNA s-a mai folosit în susținerea acuzațiilor și o hotărâre a Curții de Apel București din procesul civil dintre Adrian Mititelu și Federația Română de Fotbal care dădea dreptate Universității Craiova și constata că excluderea s-ar fi făcut prin Exces de putere.

Numai că hotărârea Curții de Apel a fost anulată între timp, în urma contestației FRF, de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care a constatat că sancțiunea e perfect valabilă.

Acum însă, potrivit deciziei Curții Constituționale se poate reține acuzația de abuz în serviciu doar dacă acuzatorul precizează în mod expres ce text de lege a încălcat cel suspectat de luarea unei decizii abuzive.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close