Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul procuror Emilian Eva a pierdut procesul prin care încerca să scape de condamnarea pentru corupţie

Fostul procuror Emilian Eva a pierdut procesul prin care încerca să scape de condamnarea pentru corupţie

Fostul procuror Emilian Eva a pierdut procesul prin care încerca să scape de condamnarea pentru luare de mită. În 13 noiembrie 2023, Înalta Curte a respins ca nefondat recursul în casaţie formulat de inculpatul Eva Emilian.

Fostul procuror Emilian Eva a pierdut procesul prin care încerca să scape de condamnarea pentru corupţie
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2023   •   16:24

"Eva formulase recurs în casație împotriva sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție din 31 mai 2023, prin care fusese condamnat la 2 ani si 11 luni de închisoare cu suspendare pentru că a primit mită pentru deciziile pe care le lua în calitate de procuror. Instanța stabilise că Eva a luat mită în schimbul clasării unui dosar de corupție, că a efectuat operațiuni de comerț clandestine incompatibile cu funcția de magistrat și că a comis fals în declarația de avere. Fiind condamnat penal, Eva a fost exclus din magistratură pe 13 iulie 2023 printr-un decret al Președintelui României.

Reamintim că Emilian Eva a devenit celebru în 2007, când a fost adus de la Iaşi la DNA Bucureşti special pentru a se ocupa de dosarul ICA. Procurorul Eva este cel care a trimis dosarul în judecată, stabilind, împreună cu specialista DNA Aurelia Nicolae, un prejudiciu fantasmagoric. Acest prejudiciu a fost singurul argument cu care judecătoarea Camelia Bogdan și-a susținut decizia de a da condamnări însumate de 50 de ani de închisoare în dosarul ICA.

Judecătoarea Bogdan a fost și ea exclusă din magistratură în aprilie 2022 pentru fapte incompatibile cu calitatea de magistrat", notează Grupul de Investigaţii Politice într-o postare pe Facebook.

Fostul procuror Emilian Eva a pierdut procesul prin care încerca să scape de condamnarea pentru luare de mită. În 13...

Publicată de Grupul de Investigatii Politice pe Miercuri, 6 decembrie 2023

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close