Antena 3 CNN Actualitate Justiție Jandarmul care a furat produse dintr-un supermarket din Brașov a scăpat de pedeapsă | Motivul pentru care judecătorii l-au iertat

Jandarmul care a furat produse dintr-un supermarket din Brașov a scăpat de pedeapsă | Motivul pentru care judecătorii l-au iertat

Un jandarm a fost iertat de Tribunalul Militar Cluj, după ce a furat mai multe alimente dintr-un supermarket din Brașov, în valoare de 111 lei și 6 bani.

Jandarmul care a furat produse dintr-un supermarket din Brașov a scăpat de pedeapsă | Motivul pentru care judecătorii l-au iertat
Sursa foto: Jandarmeria Română
de Roxana Mihăiescu    |    01 Feb 2024   •   20:59

Pe data de 4 septembrie 2023 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la infracțiunile de furt și înșelăciune, după ce, tot în acea zi, în jurul orei 14:30, jandarmul a furat mai multe produse dintr-un supermarket.

Bărbatul se afla în Brașov la acel moment, a intrat într-un magazin alimentar și a trecut de casele de marcat reușind să sustragă trei produse alimentare: file de porc, coaste afumate și pulpă de porc.

Prejudiciul a fost calculat la 111 lei și șase bani.

Citește și: Jandarm de la Brigada Specială, prins cu droguri în rucsac. Tânărul a fost oprit în trafic, în timpul unui control de rutină

În fața magistraților, jandarmul a recunoscut fapta, în apărare susținând că nu mai avea bani la acel moment și că ”soția lucrează ca învățătoare si urma să încaseze salariul peste 10 zile, că au în întreținere doi copii minori de 13 și 11 ani”, spun procurorii, notează Actual de Cluj. 

Judecătorul de cameră preliminară a apreciat că pentru infracțiunea săvârșită, respectiv cea de furt, legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult trei ani sau amendă. Au fost luate în calcul și împrejurările comiterii faptei, lipsa antecedentelor penale, precum și consecințele concrete ale acesteia, și a constatat că nu există un interes public în urmărirea ei.

În final, jandarmul s-aales doar cu o plată de100 de lei, fiind cheltuileli de judecată, puțin sub valoarea prejudiciului.

Decizia este una definitivă.

×
Subiecte în articol: jandarm Cluj furt supermarket
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close