Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj după ce patru oameni au murit din cauza furtunilor. Apelul făcut de preşedinte

Klaus Iohannis, mesaj după ce patru oameni au murit din cauza furtunilor. Apelul făcut de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să asculte de avertizările meteo emise de meteorologi, după ce patru persoane și-au pierdut viața în ultimele zile din cauza furtunilor.

de Georgiana Adam    |    27 Iul 2023   •   13:50

"În aceste zile, România și Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură și incendii de vegetație amplificate de temperaturile atipic de ridicate. 

Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătății și chiar asupra vieții cetățenilor. 

Pentru a-i proteja pe oameni, trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. 

Este deosebit de important să ținem cu toții cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor și de toți cei răniți în urma vijeliilor din ultimele zile", a transmis, joi, şeful statului, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis furtuni alerte meteo
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close