Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, reacție în cazul plagiatului: Teza mea este corectă!

Laura Codruța Kovesi, reacție în cazul plagiatului: Teza mea este corectă!

Laura Codruța Kovesi, reacție în cazul plagiatului: Teza mea este corectă!
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Sep 2016   •   14:08

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, a afirmat, într-un interviu acordat Radio Europa FM, că teza ei de doctorat este una ”corectă”, arătând că a fost verificată în 2012 de Comisia Națională de Etică.

”Eu am fost verificată în 2012 de Comisia Națională de Etică. M-am prezentat la audieri, am prezentat probele și am primit un verdict final definitiv acum patru ani. Am respectat normele academice, teza mea este corectă”, a spus Kovesi.

Șefa DNA a mai spus că cine dorește redeschiderea anchetei cu privire la lucrarea ei de doctorat trebuie să vină cu probe solide în acest sens.

”Cine contestă acest verdict și cine spune că această teză nu este corectă, să vină cu un dosar cu probe. Eu, care știu că am o teză corectă, muncită, ce motiv am să mă duc să cer verificarea tezei mele. Adică, mă duc eu, care știu că am o teză corectă, dar spun: verificați și dumneavoastră ceea ce știu că este corect”, a declarat Kovesi, la Europa FM.

Universitatea de Vest reanalizează teza de doctorat a șefei DNA, Codruţa Kovesi

Rectorul UVT Marilen Pirtea a declarat că a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul şefei DNA, urmând ca în funcţie de răspunsul primit să se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etică, despre care rectorul spune că poate să se şi autosesizeze.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close