Antena 3 CNN Actualitate Educație Universitatea de Vest reanalizează teza de doctorat a șefei DNA, Codruţa Kovesi

Universitatea de Vest reanalizează teza de doctorat a șefei DNA, Codruţa Kovesi

Universitatea de Vest reanalizează teza de doctorat a șefei DNA, Codruţa Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Sep 2016   •   12:47

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara i-a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept, unde Laura Codruţa Kovesi a susţinut teza de doctorat, un punct de vedere asupra lucrării scrise de şefa DNA, potrivit Adevărul.ro.

Şcoala doctorală de la Drept a mai emis un punct de vedere pe această temă în 2012. 

Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este reanalizată de Universitatea de Vest din Timişoara. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul şefei DNA, urmând ca în funcţie de răspunsul primit să se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etică, despre care rectorul spune că poate să se şi autosesizeze.

Directorul Şcolii Doctorale din cadrul UVT, Otilia Hedeşan, a declarat că Şcoala Doctorală de la Drept are termen până luni să comunice un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a Codruţei Kovesi.   

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

 

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close