Antena 3 CNN Actualitate Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Sep 2016   •   10:58

Îndrumătorul lucrării de doctorat al Laurei Codruţa Kovesi şi unul dintre avocaţii celebri din Timişoara, prof. dr. Viorel Paşca, susţine că scandalul provocat de autodenunţul lui Sebastian Ghiţă este doar o "mânăreală politică".

Acum cinci ani, Kovesi şi-a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest şi a primit, din partea comisiei de evaluare, calificativul de "magna cum laudae" pentru lucrarea susţinută. 

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că este obişnuită cu acuzaţiile pe care le fac inculpaţii la adresa procurorilor.

”Vă pot spune că procurorii din DNA nu sunt nici ușor impresionabili, nu sunt nici îngrijorați de astfel de tactici. Suntem obișnuiți deja cu atacurile care se fac în spațiul public de către persoanele pe care le cercetăm sau de către susținătorii acestora. De foarte multe ori, au fost astfel de atacuri imediat după ce anumite proceduri au fost declanșate. Sunt atacuri la care noi nu putem să ieșim și să explicăm ce avem în dosar pentru că ne este interzis acest lucru. Singurul nostru răspuns este să finalizăm dosarele cât mai repede și mai bine și răspunsul adecvat vine odată cu hotărârea judecătorească definitivă care se dă în fiecare caz. (...) sunt situații în care se fac foarte multe plângeri împotriva procurorilor, la CSM, sau în altă parte. Sunt foarte multe metodele prin care poți să hărțuiești procurorii”, a spus procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close