Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi
27 Sep 2016   •   18:30

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti dupa-amiaza, 27 septembrie 2016, la sediul Parchetului General pentru a se autodenunta cu privire la fapte pe care sustine ca le-ar fi facut in anul 2012. Este vorba despre teza de doctorat a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, sustinuta la Universitatea de Vest din Timisoara in urma cu mai multi ani, pentru care Sebastian Ghita anunta ca detine dovezi ca reprezinta un plagiat, acoperit de la nivel guvernamental atunci cand acest scandal a izbucnit pentru prima data. Din fata sediului PICCJ,Sebastian Ghita a dezvaluit ca in anul 2012, la momentul la care s-a pus in discutie posibilitatea ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sa reprezinte un plagiat, in Guvernul Romaniei a fost redactat Raportul tehnic de expertiza care atesta ca lucrarea acesteia nu este un plagiat. Gravitatea acestor dezvaluiri este intarita de documentele pe care Ghita sustine ca le detine, in care se atesta ca, in realitate, Comisia care ar fi trebuit sa analizeze teza de doctorat nu s-a intrunit niciodata, iar "Laura Codruta Kovesi avea cunostinta de ceea ce faceam noi", scrie Luju.ro.

Zecile de pagini copiata cu punct si virgula din alte lucrari si inserate in teza de doctorat a Laurei Kovesi pot fi vazute in toata splendoarea lor pa pagina de internet www.grupul.ro

 

Prezentam integral denuntul deputatului Sebastian Ghita in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi:

 

Domnule Procuror General,

 

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

 

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

 

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

 

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

 

Sebastian Ghita

 

27.09.2016”.

 

Iata declaratia facuta de Sebastian Ghita in fata sediului PICCJ:

 

"Cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat toate aceste lucruri in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu, Sebastian Ghita si mai multi inalti demnitari ai Statului roman am participat la masluirea, la falsificarea Raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Eu am date, elemente si informatii, si este vorba despre mine, pe care vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General pentru ca doar Procurorul General sper ca mai are posibilitatea si puterea sa mai verifice asa ceva, care arata cum in momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi pentru a o proteja la acel moment pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania. Am luat decizia ca acel Raport tehnic in baza caruia Consiliul acela de la minister a luat decizia ca teza Laurei Kovesi nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam si sa il facem.... mai multi inalti functionari, impreuna cu mine, am sa va rog pentru a-i proteja, sa imi dati voie sa nu va spun numele pentru ca maine pot fi arestati, sau pot fi agresati. Nu stiu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care stiu aceste lucruri, dar pot sa va spun ca au fost mai multe persoane implicate si acea comisie tehnica nu s-a intrunit niciodata. Pot doar sa va spun caLaura Codruta Kovesi avea cunostinta de ceea ce faceam noi. Denuntul este pentru aceasta fapta.Astazi de dimineata am avut confirmarea de la ICCJ ca ceea ce se intampla este o incercare de a mi se inchide gura si de a ajunge in inchisoare fara sa mai pot spune lucrurile care s-au intamplat in Romania. Concret, acea comisie nu a facut nimic si acel Raport vine si spune 'teza Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat'. Eu pot sa va spun ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar acel Raport a fost scris in Guvernul Romaniei. Nu stiu ce o sa declare Victor Ponta despre acest lucru, o sa spuna dansul procurorilor. Aceste evenimente au avut loc in 2012.

Judecatorii au vazut ca probele au fost obtinute ilegal si daca continui o sa tac si sa vad cum mi se fac dosare ca nu cumva sa mi se faca dosare, o sa patesc ceea ce au patit ceilalti. Ce a patit domnul Toba, ce au patit toti ceilalti care dupa bunul plac al unor au ajuns sa le fie distrusa cariera. Eu sunt deputat in Parlamentul Romaniei si dupa cum ati vazut, o cererea privind arestarea mea, ca o razbunarea a Laurei Codruta Kovesi, poate fi raspunsa de Parlament. De aceea trebuie sa si avem rabdare si sa credem ca ceea ce am scris toti in Constitutie vis-a-vis de democratia de la noi din tara si de dreptul parlamentarului de a vorbi, pentru ca a fost o batalie in lunile astea pentru ca noi sa nu mai putem vorbi. Si iata ca acum putem vorbi. Eu sunt convins ca aceste lucruri se fac pentru a nu putea spune procurorilor de la Parchetul General, care cred ca astazi in Romania mai pot ancheta ce se intampla la DNA. Eu am venit sa spun un lucru la care am participat si pe care l-am facut eu. Nu altcineva a tinut hartiile acelea in mana. Si am sa le prezint procurorilor. Am si documente si alte informatii despre aceasta situatie care s-a intamplat in 2012, cand noi am acoperit-o pe Laura Codruta Kovesi crezand ca face un bine".

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close