Antena 3 CNN Actualitate Liviu Pop, somat să-și dea demisia

Liviu Pop, somat să-și dea demisia

Liviu Pop, somat să-și dea demisia
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2017   •   15:10

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, susţine, luni, într-o postare pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, "va trebui" să-şi dea demisia, iar în caz contrar să fie 'forţat' prin votul parlamentarilor să plece.

Raluca Turcan a menţionat că senatorii PNL şi USR au semnat moţiunea simplă pe educaţie prin care se cere demisia ministrului Pop, iar dacă acestora la vot li se vor alătura, a afirmat aceasta, şi parlamentari din arcul guvernamental, România ar mai avea 'o şansă să poată oferi tinerei generaţii o educaţie de calitate'.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, 'ministrul Pop trebuie să răspundă în faţa senatorilor cum este posibil ca probleme grave din educaţie să nu fie rezolvate şi să se accentueze an de an'.

Raluca Turcan a opinat că 'astăzi, Liviu Pop va trebuie să-şi dea demisia', prim-vicepreşedintele liberal afirmând că, de când acesta a ajuns la Ministerul Educaţiei,' problemele se ţin lanţ'.

'Dacă va refuza să-şi dea demisia, acesta poate fi forţat prin votul colegilor de la toate partidele. Problemele în învăţământ sunt cronice. Anul acesta însă, cu actualul ministru al educaţiei, se amplifică', a declarat Turcan.

Ea a adăugat că, în ultimii 5 ani, PSD şi aliaţii săi au dat şase miniştri ai Educaţiei. 'Fiecare ministru a uitat să pună elevul în centrul sistemului educaţional şi şcoala în centrul comunităţii. Fiecare a avut misiuni scurte şi toxice pentru şcoala românească. Au politizat concursurile de directori de şcoli şi inspectori. Au desfiinţat comisii de etică şi au modificat legislaţia pentru a-i salva de plagiat pe proprii colegi. Au dat ordonanţe de urgenţe pe bandă rulantă cu un singur scop - să stopeze orice brumă de reformă şi performanţă în sistem. Au viciat licitaţii şi au lăsat sute de mii de copii fără manuale, fără decontul transportului sau fără o alimentaţie diversificată în şcoli. Au promis bani profesorilor, dar nu au prevăzut în bugete plata restanţelor în urma hotărârilor judecătoreşti. Au tot amânat plata lor şi nu se vor sfii să o facă şi pe viitor', a spus Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai susţinut că subfinanţarea învăţământului a făcut ca jumătate din totalul unei generaţii să fie în afara sistemului, din cauza că nu a putut suporta costurile şcolarizării sau că nivelul prea scăzut al actului didactic nu le-a oferit acelor tineri o şansă reală la o calificare pe piaţa muncii.

'Lipsa de măsuri aruncă România într-o criză a educaţiei, apoi în alta a forţei de muncă şi mai târziu în una economică şi socială. România se va trezi cu generaţii care ajung la vârsta maturităţii fără o diplomă, fără competenţe şi fără calificări pe piaţa muncii. Senatorii PNL şi USR au semnat această moţiune. Dacă la vot ni se vor alătura şi parlamentari din arcul guvernamental - România va mai avea o şansă să poată oferi tinerei generaţii o educaţie de calitate. Altfel, senatorii PSD-ALDE vor demonstra că disciplina de partid este mai importantă decât propria conştiinţă şi interesul României', a declarat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a lansat un apel preşedinţilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, prin care le cere să stopeze 'politizarea învăţământului'.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close