Antena 3 CNN Actualitate Locale Acuzaţii de luare de mită la CAS Maramureș. Conducerea instituţiei a fost pusă sub control judiciar de DNA

Acuzaţii de luare de mită la CAS Maramureș. Conducerea instituţiei a fost pusă sub control judiciar de DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunţă punerea sub control judiciar pentru luare de mită a directorului general și directorului executiv al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș.

Acuzaţii de luare de mită la CAS Maramureș. Conducerea instituţiei a fost pusă sub control judiciar de DNA
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   16:33

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Biroul teritorial Baia Mare au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pe numele lui Carmen Eleonora Prodan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș pentru săvârșirea a opt infracțiuni de luare de mită, din care trei săvârșite în formă continuată, și pe numele Cameliei Rodica Stretea, în calitate de director executiv al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită, din care două săvârșite în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie - decembrie 2023, inculpatele Carmen Eleonora Prodan și Camelia Rodica Stretea ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri și manageri de spitale) foloase necuvenite și sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la încheierea și derularea în bune condiții a unor contracte încheiate de diferite societăți comerciale și unități sanitare cu instituția pe care o conduceau.

Citeşte şi: Patru cadre medicale, reţinute după ce au luat mită pentru pensionarea anticipată a zeci de persoane, în Târgu Jiu

În acest caz, și alte persoane sunt urmărite penal.

Celor două inculpate, Prodan Carmen Eleonora și Stretea Camelia Rodica, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, cele două inculpate trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a județului Maramureș decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Inculpatelor Carmen Eleonora Prodan și Camelia Rodica Stretea li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Anterior, în cursul zilei de 11 ianuarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații, situate pe raza județului Maramureș.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close