Antena 3 CNN Actualitate Locale Avocatul Adrian Cuculis: ”INSEMEX a elucidat cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!”

Avocatul Adrian Cuculis: ”INSEMEX a elucidat cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!”

Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecția Mediului (INSEMEX) a elucidat cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, din toamna anului 2021, în care șapte oameni au murit, declară avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis: ”INSEMEX a elucidat cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!”
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Hepta
de Laura Dinu    |    07 Noi 2023   •   13:02

INSEMEX a găsit că vinovatul principal este spitalul, spune avocatul, unul dintre apărătorii familiilor victimelor.

„Lipsa aerisirii spațiilor din saloane, cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen, plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan.

Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat.

Imaginile surprinse de către camerele de supraveghere relevă momentele premergătoare incendiului și arată cum bucăți încinse și aprinse cad peste pacientul intubat”, transmite Adrian Cuculis.

Pe 1 octombrie 2021 un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În total, șapte pacienți au murit.

În urma incendiului a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Erau așteptate rezultatele mai multor expertize, cea mai importantă fiind cea tehnică, făcută de INSEMEX.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close