Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă la azilul de bătrâni din Dâmbovița unde o femeie ar fi murit de frig. A fost găsită în șoc hipotermic chiar în centru

Anchetă la azilul de bătrâni din Dâmbovița unde o femeie ar fi murit de frig. A fost găsită în șoc hipotermic chiar în centru

Este anchetă de amploare în Dâmboviţa, după ce o femeie ar fi murit de frig într-un azil. Aceasta avea 88 de ani și era internată la un centru pentru vârstnici din localitatea Mereni.

de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |    15 Dec 2023   •   09:36

O bătrână în vârstă de 88 de ani a murit de frig într-un azil, din Mereni, județul Dâmbovița, acolo unde se presupune că ar fi trebuit să fie îngrijită.

Medicii care au preluat-o și care au dus-o la spitalul județean din Târgoviște au găsit-o pe femeie în șoc hipotermic, lucru pe care l-au scris și în certificatul medico-legal. Se pare că bătrâna avea doar 28 de grade Celsius, în momentul în care a fost descoperită.

La azil a fost demarată o anchetă de amploare de către autorități. Instituția a fost construită de primărie și ulterior a fost concesionată de o organizație privată. Șeful centrului de bătrâni, care nu era acolo în momentul în care s-a petrecut tragedia, a spus că nu exclude ca femeia să fi murit de frig în clădire.

Citește și: O femeie a murit de frig, într-un azil din Dâmbovița. Temperatura corporală i-a ajuns la 28 de grade | Poliția a demarat o anchetă

"La data de 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de un reprezentant al Spitalului Județean Târgoviște cu privire la faptul că o pacientă a decedat în jurul orei 03:41.

Din primele verificări, se pare că, la data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 16:57, o femeie de 88 de ani, beneficiară al unui centru pentru persoane vârstnice, din localitatea Mereni, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind bănuită de hipotermie și alte afecțiuni", a transmis Inspectoratul Poliției Județene Dâmbovița

Se pare că, din păcate în cursul dimineții următoare, din nefericire, femeia a decedat, urmând ca după finalizarea necropsiei să se stabilească cu exactitate cauza decesului.

O echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Răcari, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, reprezentanți ai Direcției Santitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, a efectuat verificări cu privire la respectarea condițiilor legale de către centrul pentru bătrâni.

Toate aspectele și împrejurările producerii evenimentului urmează să fie stabilite în cadrul dosarului penal întocmit, în cauză,  pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Investigațiile sunt efectuate de polițiști sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close