Antena 3 CNN Actualitate Locale "Avea de toate în corp!" | Apropiaţii şoferului drogat din Vama Veche rup tăcerea

"Avea de toate în corp!" | Apropiaţii şoferului drogat din Vama Veche rup tăcerea

Şoferul drogat care a produs un accident rutier cu doi morţi la Vama Veche nu este la primele întâlniri cu ofiţerii antidrog. 

de Cătălina Buzoianu    |    23 Aug 2023   •   08:49

DIICOT a confirmat că Vlad Pascu a mai fost cercetat de două ori pentru deţinere de droguri

A fost prins cu canabis în 2017 şi 2019, dar nu s-a luat nicio măsură, pentru că avea sub 14 ani. Iar a doua oară, pentru că avea prea puţine stupefiante, adică sub un gram. 

De asemenea, Inspecţia Judiciară a anunţat că va declanşa controale în toate dosarele legate de droguri. 

Apropiaţii şoferului drogat spun că acesta consuma frecvent substanţe interzise. Avea de toate în corp, spune prietenul unei colege de şcoală a lui Vlad Pascu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Ei sunt Andrei şi Roberta, cei doi tineri ucişi de şoferul drogat în accidentul din Vama Veche. Fata era bursieră la Geografie

"El a fost coleg cu o colegă de-a mea (...) Avea de toate în corp", spun apropiaţii despre el.

Cu puțin timp înainte de tragedie, acesta fusese oprit de două ori de echipaje de poliție, dar de fiecare dată a fost lăsat să plece, după verificări sumare. 

Chiar şi în lipsa unui test antidrog, oamenii legii ar fi putut să-i ceară actele şi poliţa auto RCA. În felul acesta, accidentul ar fi fost prevenit. 

Înainte de a fi oprit de oamenii legii, şoferul de 19 ani se cazase la o pensiune unde ar fi consumat substanţe interzise.

Vezi şi"Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci" | Tatăl fetei ucisă în accidentul din Vama Veche spune că tânăra era bursieră şi tocmai luase carnetul

La scurt timp după ce a fost lăsat să plece de la poliţie, tânarul ar fi mers la o pensiune, unde ar fi consumat droguri, a mers în Vamă, iar ulterior s-a îndreptat spre 2 Mai. Atunci a avut loc tragedia.

Tânărul va fi judecat după legea Anastasia, recent promulgată. Potrivit acestei legi, șoferii drogați sau băuți, chiar și cei fără permis, care ucid în accidente rutiere, nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

×
Subiecte în articol: Vama Veche accident droguri Vlad Pascu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close