Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Gabriela Firea a anunțat proiectele pe care le are pentru București

Gabriela Firea a anunțat proiectele pe care le are pentru București

Gabriela Firea şi-a anunțat strategia de comunicare, dar și planurile pentru alegerile din 9 iunie în urma cărora vrea să ajungă din nou primarul general al Capitalei.

de Laura Dinu    |    29 Apr 2024   •   08:11

Social democrata, care îşi asuma titulatura de candidat de sacrificiu, a spus că nu va ataca pe nimeni în campanie.

În ultimul sondaj, realizat la comanda PSD, Firea s-ar afla pe a doua poziție în preferințele bucureștenilor, cu 24%, prima poziție fiind ocupată de Nicuşor Dan, cu 31 de procente.

”Sunt candidat de sacrificiu, poate doar această săptămână, pentru că mi-a fost mai greu ca într-un timp scurt să mă mobilizez, după ce mă demobilizasem, să strângem semnături într-un timp foarte scurt.

Timpul era și este comprimat. De aici înainte, odată cu depunerea candidaturii, nu mai pot fi considerat candidat de sacrificiu, pentru că beneficiez de toată susținerea colegilor”, a declarat Gabriela Firea

”Sunt în întârziere, dar cred că voi recupera, pentru că am un atu, acela de a fi fost primar general... Cunosc atât instituția Primăriei cât și instituțiile din subordinea Consiliul General, dar în special problemele Bucureștiului, dar și soluțiile. Pentru că una este să știi la nivel teoretic ce îi doare pe bucureșteni, Capitala având nevoie de proiecte mari, nu doar de panseluțe, tuns iarba și câteva băncuțe. 

Cred că avem, în sfârșit, acest mix de instituții care să aducă dezvoltarea dorită de noi toți Capitalei, în sensul proiectelor de transport, preluarea în administrare a centurii ocolitoare a Capitalei, pentru că este parte a transportului local, mai multe stații de metrou, pentru că sunt unele foarte lungi și altele care nu ajung în toate cartierele”, a mai spus Gabriela Firea în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului București. Evenimentul a avut loc duminică la Biroul Electoral București. La eveniment au participat președintele PSD, Marcel Ciolacu, și mai mulți miniștri și lideri ai partidului.

”Să punem capăt ineficienței și ritmului de melc în ceea ce privește implementarea proiectelor”, a spus Gabriela Firea în fața sediului Biroului Electoral.

”Noi propunem o administrație dinamică, eficientă bazată pe colaborarea cu guvernul, cu ministerele și cu colegii de la sectoare (...) Avem nevoie de o echipă”, a transmis Firea.

Un mesaj a transmis și președintele PSD, Marcel Ciolacu: ”Este oficial, Gabriela Firea este candidata PSD pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (...) Îmi doresc ca toți candidații noștri să câștige. Bucureștiul are nevoie de un program integrat (...) S-au pierdut patru ani, patru ani câștigați pe minciună și pe ură”, a declarat Marcel Ciolacu.

Inițial, PSD și PNL au propus un candidat comun. Ulterior, acesta a fost retras, iar partidele au lansat propriile propuneri. Președintele PNL București, Sebastian Burduja, și-a depus sâmbătă candidatura.

Firea și Burduja se vor confrunta în alegeri, printre alții, cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Conform unui sondaj realizat de grupul Avangarde la comanda PSD, 31% dintre bucureșteni l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce Gabriela Firea ar fi votată de 24% dintre alegători.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close