Antena 3 CNN Actualitate Locale Un avocat din București și alte trei persoane, reținute în cazul locuințelor luate cu acte false de la morți

Un avocat din București și alte trei persoane, reținute în cazul locuințelor luate cu acte false de la morți

Un avocat și alte trei persoane au fost reținute, în urma celor 22 de percheziții care s-au făcut în București, după ce mai multe locuințe au fost luate cu acte false de la morți.

Un avocat din București și alte trei persoane, reținute în cazul locuințelor luate cu acte false de la morți
Sursa foto: Politia Romana
de Mia Lungu    |    14 Mar 2024   •   15:26

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, joi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 13 și 14 martie 2024 a unui avocat și a trei persoane.

Avocatul din Baroul București, E.P., este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), fals intelectual, uz de fals. 

În același dosar, S.N.F. este acuzat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, mărturie mincinoasă, iar R.C.P., pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals.

În același dosar, V.D.M.A. este acuzat de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În această cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte opt persoane.

Inițial, cercetările în această cauză au fost desfășurate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București care a efectuat activități susținute și a făcut posibilă instrumentarea dosarului. 

Potrivit procurorilor anticorupție, cazul vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului București, ce au aparținut unor persoane decedate.

"Mecanismul infracțional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex și ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești, și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.

În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor", arată DNA.

Profitul obținut de persoanele cercetate din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile, obținute în maniera de mai sus, ar depăși suma de 1.365.223 lei.

Inculpații E.P. și S.N.F. urmează să fie prezentați joi Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: avocat București morti acte false locuinte
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close